Rubriky
Sport Zprávy

Zlato a stříbro z Českého poháru v judu

Nejlepší čeští mladí judisté se o víkendu 16.-17. dubna sjeli do Jablonce, kde se konal tradiční Český pohár v judu.

V tradičně velmi silně obsazeném turnaji se představili i zástupci děčínských judistů a během bojů o sobě na tatami dali pořádně vědět.

V juniorské kategorii ve váze do 55 kilogramů po těžkých bojích zůstal nadějný Matěj Ledvinka jen krůček pod vrcholem a nakonec domů do Děčína přivezl stříbrnou medaili.

V kategorii nad 100 kg čekali na děčínského Jakuba Johna nelehcí soupeři, Jakub se jich však nezalekl, všechny duely ukončil před časovým limitem a radoval se tak ze zaslouženého prvního místa a zlaté medaile.

Ke svému úspěchu nám John s úsměvem řekl: „Osciluji s váhou okolo sto pěti kilogramů, ale když jsem viděl ty vazby, co šly proti mně, v první chvíli jsem si říkal, jestli jsem přece jenom neměl zkusit shodit a startovat v kategorii do sta kilogramů. Můj trenér mě naštěstí uklidnil, poradil mi, co bych měl dělat a vyšlo to.“

Johnův trenér Pavel Mahn se vyjádřil následovně: „Ten rozdíl ve váze mezi Kubou a jeho soupeři byl vážně velký, ale já jsem věděl, že technicky, ale zejména i fyzicky, je na tom Jakub velice dobře a právě to by mohla být proti jeho těžším, a tím pádem pomalejším, soupeřům výhoda. Na tom jsme postavili jeho zápasovou taktiku a podařilo se to dotáhnout až do zlatého konce.“

Oba medailisté tak skvěle reprezentovali nejenom svůj oddíl, ale i město Děčín. Děčínské judo se pod záštitou Domu dětí mládeže soustředí především na práci s dětmi a mládeží a jak vidno se to vyplácí.

Jan Rokůsek, Judo DDM Děčín