Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi na Kobře inkasovali sedm branek a v letošní sezóně s ní nezískali ani bod

Ve středu 25. 1. 2017 zajížděli Medvědi na led pražské Kobry, kde ani napočtvrté nedokázali Pražany porazit. Tentokráte ale utrpěli sedmibrankový debakl.

Hned v úvodu utkání byly k vidění dvě velké šance. Nejprve Sýkora netrefil odkrytou branku Kobry, na druhé straně pak z rychlého protiútoku minul v podobné situaci také Antončík. Ve čtvrté minutě pak měla domácí Kobra k dispozici první přesilovou hru a tu dokázala brzy využít. JIŘÍ JAKEŠ v letu tečoval střelu Jedličky a domácí vedli 1:0. V polovině první třetiny pak měli další šanci Medvědi, konkrétně první formace. Ta si dokázala Bílka položit, ale po následné střele kotouč jen těsně minul jeho klec. O chvíli později pak ale svou šanci přetavili už ve druhý gól znovu domácí. FILIP HLINKA prostřelil Lavingera z ostrého úhlu a Pražané tak získali dvoubrankový náskok – 2:0. A ten dokázala znovu ještě navýšit v osmnácté minutě. Nahození od modré čáry před děčínskou branku šikovně tečoval TOMÁŠ MATĚJEK a zařídil tak Kobře náskok už o tři góly – 3:0. A hráči Kobry stále neměli dost. Za necelou minutu se prokličkoval až před branku Děčína JAKUB JEDLIČKA, jenž se svou střelou nemýlil – 4:0. První dějství tak vyznělo jasně pro domácí tým, který si do kabin nadělil hodně slušný náskok.

Začátek druhé třetiny patřil Medvědům a jejich velké šanci, kterou ovšem zastavil přesným zákrokem Bílek, jenž tak prozatím udržel nulu na svém kontě. V pětadvacáté minutě pak Děčínští nevyužili přesilovou hru, i když si v ní vypracovali dobrou šanci. V devětadvacáté minutě pak ujel při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách FILIP HLINKA a trefil se tak podruhé v utkání – 5:0. S Medvědy to tak v polovině utkání nevypadalo vůbec dobře. V pětatřicáté minutě pak od modré čáry pálil Lukáš Zika, proti jeho ráně ovšem bravurně zasáhl Bílek, jenž opět Medvědům skórovat nepovolil. Na druhé straně pak zakousala znovu Kobra, konkrétně pak ŠIMON ANTONČÍK, jenž se dokázal trefit vedle betonu ležícího děčínského brankáře – 6:0. V závěru druhé třetiny pak střílel znovu Zika, jeho střela však orazítkovala tyč Bílkovy svatyně. Pouhé dvě vteřiny před vypršením druhé části hry inkasovali Medvědi znovu. Po nedorozumění obrany Děčína pak ujel ve vlastním oslabení JAKUB JEDLIČKA, jenž prostřelil Lavingera, který tak musel lovit puk ze své sítě už posedmé – 7:0. I podruhé do kabin se tak šlo lépe Kobře, která měla už sedmibrankový náskok.

Do třetí třetiny nastoupil do branky Děčína Martin Michajlov, jenž tak po sedmi inkasovaných gólech vystřídal Lukáše Lavingera. A ten si hned připsal zákrok proti dotírajícímu Antončíkovi. Poté byly k vidění nepřesnosti na obou stranách, ale zejména domácímu týmu to vadit nemuselo. V pětapadesáté minutě vstřelil osmou branku Kobry Jiří Jakeš, ale ta nebyla uznána pro hru vysokou holí. Do konce třetí třetiny se už nic nestalo a Kobra tak dokráčela k jasnému vítězství a potvrdila tak své první místo ve skupině Západ.

HC Kobra Praha – HC Děčín 7:0 (4:0; 3:0; 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Jakeš (Jedlička), 12. Hlinka (Vlach, Matějček), 18. Matějek (Verbík J., Kučera), 19. Jedlička (Jakeš), 29. Hlinka, 37. Antončík (Šteiner, Jedlička), 40. Jedlička (Bílek D.)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Michajlov) – Vaněk, Procházka, Hříbal, Molnár, Hucek, Chmel, Kaltenböck, Michajličenko – Hašek, Sýkora, Volráb – Oliverius, Faigl, Zika – Fojt, Vacek, Chovanec – Kopta, Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín