Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

No to snad ne?!
VARNSDORF – Policisté z Varnsdorfu od osmnáctého ledna letošního roku prověřují okolnosti možného přečinu krádeže, ke kterému mohlo dojít letos druhého ledna. Z nezajištěné králíkárny v místní zahradní kolonii zmizeli dva ušáci z chovu kalifornských a moravských modrých králíků v hodnotě dvou tisíc českých korun.

Kde mám kolo?
DĚČÍN – Místní policisté se od prosince loňského roku zabývali oznámením majitelky jízdního kola, která si jej nechávala odložené ve volně přístupném sklepě. Ztracené kolo v hodnotě třiceti tisíc českých korun nebylo doposud nalezeno. Policisté po provedeném šetření přistoupili čtyřiadvacátého ledna letošního roku ke sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže pětadvacetiletému muži z Děčína, který se odmítl v případu vyjádřit. Případ byl postoupen k rukám státního zástupce.

Hlaste změny!
DĚČÍN – Děčínští policisté v uplynulých dnech obdrželi několik oznámení úřadu práce, který poukázal na vybrané žadatele státních sociálních dávek. Žadatelé o příspěvky na bydlení měli zamlčet podstatné informace, které ovlivňují pobírání dávek. Jednotlivé případy možných přečinů podvodu zaměstnávají policisty od poloviny letošního ledna. Každý žadatel má povinnost oznámit do osmi pracovních dnů důležité informace, které ovlivňují míru nároku i výši případného příspěvku. Mezi nejčastějšími nešvary se objevují falešná potvrzení o výdělku, nesrovnalosti ve výdajích a příjmech, neohlášení změny bydliště, zamlčení dalších příjmů, předložení nesprávných dokladů. Oznámené případy poukazují na možnou škodu v řádech deseti tisíců.

K nenalezení
DĚČÍN – Z lesa u Čertovy Vody v Dolním Žlebu na Děčínsku zmizela v období od loňského listopadu do letošního ledna nainstalovaná fotopast. Majitelka se s informací na děčínské policisty obrátila před pár dny. Upřesnila i její typ. Jednalo se o přístroj zn. UM 535 Panda GSM. Ztracený majetek ocenila částkou pěti a půl tisíce českých korun. Případ místní strážci zákona prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Že by?
DĚČÍN – Policisté prověřují odběr plynu v Děčíně. Pod jejich drobnohledem se objevila informace, která ukazuje směrem k možnému přečinu krádeže. Nepovolená úprava plynového potrubí se postarala o odběr téměř třiceti tisíc kWh, které nyní chybí v rozpočtu distribuční společnosti. Zjištěný úbytek možného zisku se odráží v částce bezmála třiačtyřiceti tisíc českých korun. Zda-li došlo k neoprávněnému odběru plynu ukáže policejní šetření …

Děčín 25. ledna 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín