Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice

pardubiceVálečníci se v posledním utkání v domácím prostředí v základní části Kooperativa NBL střetnou ve středu 30. března 2016 od 18 hodin s týmem BK JIP Pardubice. Tomáš Pomikálek a spol. budou i v oslabené sestavě proti Bekse bojovat o čtvrtou výhru ve vzájemných zápasech letošní sezony tuzemské nejvyšší basketbalové soutěže.

S Východočechy odehráli svěřenci Pavla Budínského v letošní sezoně celkově čtyři utkání. Jak bylo zmíněno, ve všech ligových špílech odcházeli z kurtu jako vítězové Děčínští, když zvítězili postupně o 2, 7 a 12 bodů. Třetí zápas se hrál v pardubické aréně přesně týden po finále Hyundai F-4 Českého poháru, které naopak ovládli pardubičtí hráči, kteří zvítězili dvacetibodovým rozdílem. Přesné výsledky i top skórery těchto utkání najdete v článku níže.

V tabulce Kooperativa NBL dělí aktuálně oba soky dvě místa. Děčínská družina má již druhé místo po základní části jisté (jejich současná bilance je 29 výher a deset porážek). V nedělním severočeském derby na hřišti Ústí nad Labem ovšem Děčínští po třech výhrách v řadě odcházeli z kurtu jako poražení, když bez tří zraněných pivotů (Roberta Landy, Jakuba Houšky a Jiřího Jelínka) prohráli s Pandami 77:111 (bodoví tahouni Válečníků: Carter 18, Pomikálek 12, Vyoral 10).

Pardubičtí se v současné době vezou na vítězné vlně, když v Kooperativa NBL dokázali zvítězit již pětkrát v řadě. Naposledy minulý čtvrtek si Nečas a spol. odvezli dva body z Brna po vítězství 86:82 (nejlepší střelci Beksy: Autrey 29, Pandula 18, Wall 15). V tabulce patří Pardubicím čtvrté místo díky pětadvaceti výhrám ku čtrnácti porážkám.

Jak již bylo zmíněno, velkého úspěchu dosáhli Východočeši v Hyundai F-4 ČP, když po šťastném semifinálovém vítězství nad Kolínem (81:80) porazili ve finálovém klání Děčín (87:67) a před svými fanoušky tak oslavili zisk pohárové trofeje.

V kádru i realizačním týmu Pardubic došlo v průběhu letošní sezony ke změnám. Na začátku letošního kalendářního roku posílil tým ex-jindřichohradecký plejer Lamb Autrey, jenž měl na pozici 1 nahradit na delší dobu kvůli zranění vypadnuvšího rozehrávače Levella Sanderse. Jen o několik dní později ovšem po domácím nezdaru s Opavou rezignoval kouč Dušan Bohunický, na jehož místo usedl právě zmiňovaný a děčínským fans dobře známý Levell Sanders.

Vzájemné zápasy v letošní sezoně:
Základní část Kooperativa NBL:

Pardubice – Děčín 65:67 (top skóreři: Pandula 14, Wall a Švrdlík po 13 – Vyoral 18, Houška 12)
Děčín – Pardubice 74:67 (Jelínek 15, Stria 12 – Kotas 15, Švrdlík 13)
Pardubice – Děčín 66:78 (Kotas 18, Švrdlík 15 – Stria 14, Houška 12)

Hyundai F-4 Českého poháru – finále:
Děčín – Pardubice 67:87 (Šiška 13, Landa 12 – Švrdlík 18, Autrey 16)

Bodoví tahouni Beksy v letošní sezoně KNBL:
Lamb Autrey – 16,3 bodu, 7 doskoků a 4 asistence na utkání
Dušan Pandula – 15,1 bodu a 5 doskoků na zápas
Kamil Švrdlík – 13,5 bodu a 5 doskoků na utkání; střelba 2 b. 58,4% (356/208)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta