Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mpdecin_alesoDne 12.10.2014 ve 12.10 hod. oznámila obsluha prodejny potravin v DC4, že v prodejně se pohybuje zloděj. Na místo proto byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že podezřelým je strážníkům dobře známý sedmatřicetiletý muž z Děčína. Ten se strážníkům přiznal ke krádeži potravin v hodnotě 32,- Kč, přičemž uvedl, že nechápe, proč obsluha volala MP, když jde jenom o maličkost. Obsluha prodejny dále sdělila, že muž v prodejně nekrade poprvé, což muž přiznal. Hlídka zadrženého převezla na PČR, která si jej převzala k dalším úkonům.

Dne 12.10.2014 v 09.05 hod. kontrolovala hlídka MP v DC3 dvě osoby, které tlačily káru plnou armatur. Jednalo se o dva cizince ve věku čtyřicet a devatenáct let. Protože nemohli hlídce hodnověrně prokázat, odkud armatury pocházejí, byla na místo přivolána hlídka PČR. Po dohodě s hlídkou PČR provedla hlídka MP šetření na nedaleké stavbě, neboť zadržení uvedli, že tam pracují a armatury dostali. Po telefonickém rozhovoru se stavbyvedoucím bylo zjištěno, že armatury muži vzali bez povolení. Stavbyvedoucí dále uvedl, že záležitost bude řešit po své linii. Informace byla předána PČR, která si záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 11.10.2014 v 00.10 hod. si hlídka MP všimla v DC4 muže, který začal napadat kolemjdoucího v ul. Prokopa Holého. Hlídka agresora zadržela a kvůli jeho agresivitě mu nasadila pouta. Jednalo se o devatenáctiletého mladíka z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k dořešení.

Dne 10.10.2014 v 7.34 hod. oznámil šestatřicetiletý muž z DC32, že má blíže nespecifikované problémy se svou přítelkyní. Na místo byl vyslán strážník MP, který zjistil, že oznamovatel se pohádal se svou přítelkyní. Hádka přerostla ve vzájemné fyzické napadení, při kterém oba jmenovaní rozbili na chodbě domu skleněnou výplň dveří. Nikdo neměl viditelné zranění a lékařské ošetření oba odmítli. Žena pouze požádala strážníka, aby muže z jejího bytu vykázal, neboť tam nemá trvalé bydliště. Muž si vzal své osobní věci a za dohledu strážníka z bytu odešel. Strážník poté kontaktoval správce domu a informoval jej o poškození dveří.

Zdroj: MP Děčín