Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoTolik jsem jich nevzal!
DĚČÍN – Od třiadvacátého ledna letošního roku se děčínští policisté potýkají s následky pravděpodobné krádeže, kterou ohlásili pracovníci děčínského obchodu s elektronikou. Obchodníci postrádají 13 mobilních telefonů v hodnotě necelých sto tisíc českých korun, které se ze skleněné vitríny ztratily v průběhu noci. O pár dní později obvinili zdejší strážci zákona čtyřiadvacetiletého Děčíňáka, který se doznal jen k části odcizeného zboží. V průběhu policejního prověřování vyšlo najevo, že mladík se nejspíš dopustil ještě další krádeže. Jejím prostřednictvím se měl obohatit o součástky, jež byly namontované na jiném kole. Majitel napadeného kola vyhodnotil škodu odpovídající šestnácti tisícům českých korun.

Opuštěná vila přilákala pozornost
ŠLUKNOV – Šluknovské policisty od konce ledna letošního roku zaměstnává oznámení majitelů opuštěné vily ve Šluknově, ze které mělo zmizet v průběhu letošního ledna několik věcí. Mezi chybějícím zařízením se nachází dřevěná toaletka nebo mosazné kliky od dveří. Škoda směřuje k hranici sedmatřiceti tisícům českých korun. Kdo a za jakých okolností neobydlený dům navštívil, je nyní na bedrech místních strážců zákona.

Kde to je?
VELKÝ ŠENOV – Na místo činu povolali i služebního psa. Ten dostal za úkol vypátrat cestu osoby, jež by mohla mít na svědomí odcizené věci z rodinného domu v Dolní Poustevně. Kromě čtyřnohého pomocníka pracoval na místě události i policejní technik. Kromě nich na případu možného přečinu krádeže a porušování domovní svobody pracují i velkošenovští policisté. Ti prověřují od nedělního dopoledne všechny verze, které by mohly objasnit okolnosti zmizení finanční hotovosti a nářadí ze zdejšího domu.

Ztracená remitenda
ČESKÁ KAMENICE – Policisté stojí před objasněním okolností, které by odpověděly nejen majitelce osobního automobilu zn. VW Sharan. Odstavený stříbrný vůz zmizel v noci 25. ledna letošního roku z odstaveného místa naproti obytného domu v České Kamenice. Ve vozidle se nacházely neprodané balíky různých tiskovin a DVD, společně se svazkem klíčů. Oznamovatelka vyčíslila škodu na částku přesahující tři sta padesát tisíc českých korun. Případem možného přečinu krádeže se zabývají děčínští policisté.

Zmizel tablet
RUMBURK – Když odložený tablet na zadním sedadle vozu nenalezl jeho majitel ani po týdnu, obrátil se pro pomoc na rumburské strážce zákona. Ti na okolnostech jeho zmizení pracují od konce minulého týdne. Jelikož tablet zn. Samsung GT-P3100 funguje i jako telefon, přišel na jeho absenci majitel ve chvíli, kdy si chtěl zavolat. Když se po něm začal shánět, byl již vypnutý. Půl roku starý přístroj v hodnotě deseti tisíc českých korun se ztratil včetně SIM a SD karet. Policisté se pokusí vypátrat nejen chybějící aparát, ale také toho, kdo si ho nejspíš odnesl z odemčeného vozu.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín