Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín mířá za Tury do Svitav

turi-svitavy_ValentaVálečníci si po dvou porážkách v řadě budou chtít spravit chuť o tomto víkendu, kdy se představí na horké svitavské půdě. Turům aktuálně patří v tabulce 9. příčka s bilancí osmi vítězství a osmnácti porážek.

Výkony družiny trenéra Lubomíra Růžičky jsou jako na houpačce, dlužno ale podotknout, že řadu utkání ztratili Jelínek a spol. až v koncovce. V posledním kole tuto středu dokázali Východočeši překvapit a zvítězit v Kolíně poměrem 94:92 (top skóreři Svitav: Kornowski 21, Moravec 16, O. Peterka 12).

Jak v Kolíně, tak i v předchozím domácím klání s Pardubicemi již týmu scházel elitní střelec David Kyles (průměr 16,8 bodu na zápas), jenž dostal nabídku z Řecka, kterou i přes nesouhlas svitavského vedení přijal. Oficiální vyjádření klubu ke „kauze Kyles“ najdete na http://www.basketbal.svitavy.cz/index.php/aktuality/clanek/vyjadeni-klubu-k-odchodu-davida-kylese. Kromě této udělal klub i dvě klasické změny v kádru, když na přelomu roku nejprve odešel do Kolína pivot Pavel Harčár, aby následně tým posílil 196 vysoký americký křídelník Jason Davis. Jeho zkušenosti chce tým zužitkovat právě ve vyrovnaných koncovkách zápasů, které se mu nedaří.

Oba letošní dosavadní vzájemné zápasy jsme dokázali vyhrát. V 7. kole jsme pod dohledem televizních kamer zvítězili ve Sportovní hale Na Střelnici poměrem 81:74 (Stria a Venta po 19, Bartoň 16 – Kyles 19, Jelínek a Kornowski po 15). Na dva body importované ze soupeřova kurtu jsme navázali i v domácím prostředí, kde jsme zvítězili na první pohled jednoznačným rozdílem, ale reálně až po velkém boji 99:79 (Stria 23, Bartoň 17, Venta 13 – Kyles a Kornowski po 16, Jelínek 10).

Naši hráči tedy ve zmíněných posledních dvou zápasech nedokázali zvítězit. Nejprve jsme odjeli poraženi z Opavy a bez Luboše Strii s Tomášem Vyoralem jsme tuto středu nestačili doma na Prostějov, se kterým jsme prohráli poměrem 66:72 (Soukup 13, Houška 12, Venta 11 – Slezák 22, Nečas 11, Kohout 10). 

Nejlepší střelci Turů v dosavadním průběhu soutěže:
Kenneth Kornowski – 16,9 bodu, 7 doskoků a 5 získaných faulů na utkání
Jiří Jelínek – 11,6 bodu a 6 doskoků na zápas
Tomáš Teplý – 7,1 bodu na utkání 

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta