Rubriky
Sport Zprávy

Táborští potvrdili roli favorita a zvítězili vysoko 8:1

taborOd začátku utkání se domácí snažili atakovat děčínskou branku, ale Formánek v čele s hostující obranou úvodní tlak Tábora ustáli. Na začátku páté minuty byla k vidění první velká šance, a to na straně Kohoutů. Jenomže ač Formánek ležel ve svém brankovišti, nedokázali Táborští poslat puk za jeho záda. Dost tomu také pomohla pozorná obrana Medvědů. O tři minuty později se to už ale Táboru podařilo a jeho hráči otevřeli účet sobotního klání. A paradoxně ve vlastním oslabení. MARTIN MAŘÍK dostal přesnou přihrávku do jízdy a poté ujel všem a v samostatném úniku se nemýlil – 1:0. Ve dvanácté minutě vyslal Kuchynka na Klestila střelu švihem, druhý jmenovaný však na projektil děčínského útočníka vyzrál. Chvíli na to se Tábor dostal do dalšího samostatného úniku v podání Nedorosta, ale škvírku mezi betony Formánka nenašel. To mu ale vůbec nemuselo vadit, neboť v patnácté minutě jeho tým  vedl už tříbrankovým náskokem. Medvědi inkasovali v rozmezí jedné minuty dva slepené góly a nechali tak soupeře odskočit. Nejprve Formánek vyrazil střelu Seidla před sebe, ale na dorážku FILIPA KOLOMÉHO už byl krátký – 2:0. A aby toho nebylo málo, do následného protiútoku se znovu dostali domácí hráči a JAKUB MATUŠÍK mířil přesně mezi betony Formánka – 3:0. V 18. minutě při hře čtyři na čtyři byl k vidění velký závar před Klestilem, ale Medvědi snížit nedokázali. Naopak těsně před sirénou, která ukončila první třetinu, byl vyloučen Kaltenböck za sekání a Medvědi se tak museli bránit v oslabení, které si přenesli i do druhé třetiny.

Oslabení Děčín zvládl a dokonce ještě těsně před jeho vypršením byl vyloučen domácí hráč a chvíli se hrálo čtyři na čtyři. Pak už ale byli Děčínští v přesile a svou výhodu dokázali využít MICHALEM OLIVERIUSEM, jenž po jedné ze střel svého týmu, která orazítkovala tyč domácí branky, dokázal puk dorazit již za ležícího Klestila a snížil na rozdíl dvou branek – 3:1. Jenomže příliš dlouho se hosté z branky neradovali. Ve 29. minutě inkasovali znovu v oslabení, když DAVID KELLNER poslal puk za brankou Děčína směrem na Formánka a kuriozně skončil za jeho zády – 4:1. Po této brance pak Formánek brankoviště opustil a na jeho místo nastoupil Martin Volke. V polovině utkání se Medvědi ocitli delší dobu před Klestilem, kde si vytvořili menší tlak. V další kontaktní branku jej však přetavit nedokázali. Šanci měli ve 31. minutě, kdy hráli minutu přesilovou hru pět na tři, ale Tábor se dokázal ubránit. Ve 37. minutě vyslal Matušík na Volkeho jedovatou střelu, hostující brankář ji však ukryl do lapačky. V čase 37:38 už ale musel lovit puk ze své sítě. MARTIN MAŘÍK doslova dotlačil puk do děčínské branky a před třetí třetinou vedl Tábor už čtyřbrankovým rozdílem – 5:1.
Hned v úvodu třetího dějství se Medvědi vrhli před Kohoutí branku, ale žádnou pořádnou střelu na Klestila nevyslali.  Naopak ve 45. minutě čelili hosté další brance Tábora. TOMÁŠ HÁJEK nechytatelnou střelou nedal Volkemu vůbec žádnou šanci a s Děčínem to v tu chvíli vypadalo opravdu zle – 6:1. Ve 49. minutě hráli Medvědi přesilovou hru, ale místo toho inkasovali potřetí v početní výhodě. DAVID KELLNER ujel ve vlastním oslabení a svůj únik dokázal přetavit v sedmou branku svého celku – 7:1. Devět minut před koncem třetí třetiny se domácím naskytla dvojnásobná přesilovka pět na tři, která mohla trvat celé dvě minuty. Ale netrvala. DAVID KELLNER ji dokázal střelou od kruhů využít a zkompletoval tak svůj třígólový zápas – 8:1. Hosté by se určitě v tu chvíli viděli už nejraději v kabině, ale nadále museli čelit výpadům Kohoutů, kteří pochopitelně hráli uvolněně a s absolutním přehledem. V 57. minutě se v další velké šanci Tábora ocitl Kolomý, jenž provětral Volkeho vyrážečku, která byla úspěšná. Do konce třetí třetiny se již nic podstatného nestalo, a tak si domácí připsali tři body do tabulky. Děčín naopak odjel s prázdnou.
Hockey Club Tábor – HC Děčín 8:1 (3:0;2:1;3:0)
Branky a nahrávky: 8. Mařík (Matušík), 14. Kolomý (Seidl, Hájek T.), 15. Matušík (Mařík, Krätzer), 29. Kellner, 38. Mařík, 45. Hájek T. (Kolomý, Mařík), 49. Kellner (Nedorost), 53. Kellner (Mařík, Kolomý) – 24. Oliverius (Procházka, Drnec)
Sestava HC Děčín:
Formánek (29. Volke) – Hříbal, Motejlek, Stezka, Kaltenböck, Procházka, Molnár – Drnec, Oliverius, Zika, Bačák, Faigl, Kuchynka, Šetka, Chládek, Vacek, Vegner, Strnad, Fojt
Vendula Zdražilová, HC Děčín