Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 23.1.2014 v 12:25 hod. oznámil občan, že v restauraci v DC3 je předváděčka „šmejdů“, je tam plno důchodců a chce, aby MP akci prověřila. Hlídka MP na místě kontaktovala dva pořadatele ve věku třicet a třicet jedna let z České Lípy a Strakonic. Muži u sebe neměli žádné povolení, proto byl kontaktován živnostenský úřad, který na místo ihned vyslal kontrolu. Na místo se rovněž dostavila hlídka Policie ČR s ohledem na to, že ani jeden z přítomných pořadatelů u sebe neměl doklady. Věc je nyní v řešení živnostenského úřadu. Předváděcí akce tím byla ukončena.

Dne 23.1.2014 v 00.12 hod. oznámil taxikář, že v DC9 vyložil podnapilou ženu, která si však po vystoupení z vozidla lehla na zem a on sám není schopen jí zvednout. Na místo byla vyslána hlídka MP, která dotyčnou zvedla a zjistila její totožnost. Jednalo se o pětapadesátiletou ženu z Děčína. Žena nebyla schopna chůze a hlídce sdělila, že je jí špatně. Na místo byla přivolána záchranka, která ženu převezla do nemocnice na ošetření.

Dne 22.1.2014 ve 12.05 hod. oznámil pracovník firmy, která zajišťovala opravu železničního mostu, že vidí v DC3 dvě osoby, které kradou železo a zřejmě ho chtějí odvézt do sběrny. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zadržela s různým železem dvaadvacetiletého muže a patnáctiletého mladíka. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k dalšímu řízení.

Dne 19.1.2014 v 18.14 hod. oznámil občan, že v DC4 v ulici Podmokelská leží u kraje přechodu pro chodce zřejmě opilý muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jde o známého dvaašedesátiletého bezdomovce, který je častěji pod vlivem alkoholu než střízlivý. Hlídka muže zvedla a po prověření, zda nepotřebuje lékařskou pomoc, jej z místa vykázala.

Dne 19.1.2014 v 16.11 hod. oznámil personál herny v DC4, že mají problémy s jednou návštěvnicí, která odmítá z herny odejít. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o strážníkům dobře známou třiapadesátiletou ženu z Benešova nad Ploučnicí. Žena prohrála v herně na výherních automatech část důchodu a po personálu chtěla peníze zpět. Hlídka ženu z herny vykázala a doporučila ji používat peníze mírně odlišným způsobem než házením do výherního automatu.

Dne 18.1.2014 v 22.30 hod. oznámil občan z DC32, že na panelové cestě nad ul. Kostelní nějaká partička mládeže dělá nepořádek. Hlídka MP na místě kontaktovala tři mladíky a jednu dívku ve věku kolem osmnácti let. Jeden z mladíků měl ruku od krve a strážníkům se přiznal, že poničil několik planěk u plotu. Hlídka kontaktovala majitelku plotu, která chtěla záležitost řešit přes PČR. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost na místě převzala k dořešení.

Dne 18.1.2014 v 21:57 hod. oznámili zaměstnanci restaurace v DC32, že mají problém s jedním cizincem. Hlídka MP na místě kontaktovala obsluhu, která uvedla, že šestadvacetiletý cizinec podnik navštívil již několikrát a vždy vyvolal nějaký konflikt. Hlídka MP dotyčného muže z místa vykázala. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.