Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Dětský triatlon

Dětský triatlonTřetího srpna se v rámci již tradičního triatlonového závodu Iron Dumpling uskutečnil závod dětského triatlonu. Jednalo se o náhradní termín za závod, který byl zrušen kvůli povodním, které v červnu zasáhly Děčín.

Start závodu se konal v děčínském aqvaparku, kde proběhla plavecká část. Děti plavaly 25m nebo 50m (to podle věkových kategorií) a některé se vrhly do bazénu i s rukávky. Pak nasedly na kolo a přes staroměstský most okolo dětského hřiště přejely do cyklistického depa na Mariánské louce. Zde malí závodníci odložili kola a vydali se na běžeckou část. Kromě nejstarších, kteří absolvovali navíc okruh v parku, přeběhli účastníci přes řetězový most, proběhli „tunýlkem“ a již viděli na nábřeží velkou cílovou bránu, do níž vbíhali stejně jako po nich dospělí závodníci. Závodu se zúčastnilo celkem 37 dětí v 5 věkových kategoriích a to ve věku od 5 do 15 let.

Na děti pak čekala řada pěkných cen. Po skončení závodu byla rozdána celkem čtyři kola dětským závodníkům. Dvě kola darovala společnost KTM a dvě Nadace Tomáše Slavaty. Závodu se zúčastnily i děti, které nemají vhodné kolo. To jim pořadatelé zajistili. Nadace Tomáše Slavaty naopak obdržela od pořadatelů charitativní šek na podporu handicapovaných dětí. Pořadatelé závodů Xterra Děčín, Iron Dumpling, Běhu 17. listopadu a Dětského duatlonu tak věnovali už celkem 120 tisíc na dobročinné účely.

Pořadatelem závodu byl trialový oddíl Triade Děčín ve spolupráci s nadací Tomáše Slavaty a díky podpoře společnosti ČEZ distribuce, statutárního města Děčín a Aqvaparku Děčín. Za podporu děkujeme a věříme v další spolupráci. Závěrem si Vás dovolujeme pozvat na dětský duatlon (kolo a běh), který se uskuteční 18. září 2013 na Mariánské louce a jak je na našich závodech  již samozřejmostí, mohou přijít i děti, které nemají vlastní kolo. Kolo před startem zapůjčíme.

Info na www.xterradecin.cz