Rubriky
Sport Zprávy

První přípravné utkání bylo neúspěšné, Děčín v Jablonci prohrál

jablonec hokejHokejisté Děčína zajížděli k vůbec prvnímu přípravnému utkání, a to do Jablonce. S tímto celkem měl Děčín v loňské sezóně jednoznačné skóre 4:0 na zápasy. A jakoby si tento neúspěch chtěli Vlci vynahradit hned v přípravě. Smlsli si totiž na Medvědech v poměru 8:4.

Utkání určitě rozhodlo časté vylučování hráčů Děčína a Jablonečtí početní výhody trestali, nebo si vytvářeli dost velký tlak. Skóre otevřeli už v páté minutě právě v přesilovce Mulačem – 1:0. Poté následovaly tři slepené góly v rozmezí necelých dvou minut, když se postupně trefili Bříška a dvakrát Šulc – 4:0. Čtvrtá branka v desáté minutě donutila vystřídat brankáře Štichu, kterého nahradil Formánek. Poté se brankostroj zastavil a postupně se do šancí dostávali i Děčínští. Ve 13. minutě vyzkoušel Šetka šikovnou střelou pozornost Příhody a po něm i Drnec pálil celkem tvrdě, ale ani jeho střela za záda jabloneckého brankáře neskončila. Medvědi se přeci jenom branky v první třetině dočkali, a to takřka v jejím závěru. Nenadál využil přesilovou hru a snížil na 4:1.

Na začátku druhé třetiny otevřeli Vlci znovu své brankové hody. Nebyla ještě ani odehrána první minuta a domácí znovu udeřili. Ve vlastním oslabení totiž ujel Nevyhoštěný a nedal Formánkovi vůbec žádnou šanci – 5:1. O chvíli později zkoušel překvapit obranu Jablonce Číhal, který se úplně sám řítil na Příhodu, sólo ale nedokázal proměnit. Naopak chvíli poté už zase musel Formánek lovit puk ze své sítě. Tondr se v jeho blízkosti nemýlil – 6:1. Na Formánka opět mířila sprcha střel, Vlků bylo celé kluziště. Nebýt jeho, bylo by skóre na straně Jablonce určitě vyšší. Ve 32. minutě se ale dokázali hosté vymanit z tlaku domácích, když se Drnec po přesném pasu Oliveriuse dokázal prosadit – 6:2. Jenomže Vlky to vůbec neohrozilo, přesně ve třicáté minutě prostřelil Formánka Bříška a jeho tým vedl 7:2. A ještě to nebylo ze strany Jablonce vše. Pouhých šest vteřin před druhou sirénou využil přesilovou hru Nevyhoštěný a před třetí třetinou svítilo na ukazateli skóre pro Děčín hrozivých 8:2.

Hrstka děčínských fanoušků ale svůj tým neustále svými hlasivkami hnala dopředu. A ve 43. minutě je hráči Děčína vyslyšeli. Drnec se nejlépe zorientoval ve skrumáži před jabloneckou brankou a jabloneckého brankáře prostřelil – 8:3. V 50. minutě stejný hráč ujel úplně sám do pásma Jablonce, ale své sólo v další branku proměnit nedokázal. Hra se poté uklidnila, bylo k vidění i několik vyloučení na obou stranách, ale to k dalším brankám nevedlo. Půl minuty před koncem třetího dějství se ale ještě dokázali trefit Medvědi, když se Šetka dobře zorientoval a střelou od kruhů dal čtvrtou branku Děčína – 8:4.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 8:4 (4:1;4:1;0:2)
Branky a nahrávky: 5. Mulač (Brokeš), 8. Bříška (Tondr), 10. Šulc (Tondr), 10. Šulc, 21. Nevyhoštěný, 26. Tondr, 33. Bříška (Tondr), 40. Nevyhoštěný (Mrkvička) – 19. Nenadál (Vacek, Chládek), 32. Drnec (Oliverius), 43. Drnec (Oliverius, Hříbal), 60. Šetka (Faigl)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Formánek) – Saska, Kaltenböck, Zahradník, Nikl, Molnár, Hříbal – Drnec, Oliverius, Číhal, Nenadál, Chládek, Vacek, Šetka, Faigl, Došlý, Kopas, Rubeš

Vendula Zdražilová, HC Děčín