Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dokončil realizaci mobiliáře při Labské cyklostezce

mobiliar stezka2_alesoDíky grantu, který poskytla Nadace Partnerství ve spolupráci s Nadací České spořitelny, mohlo město vyrobit a instalovat lavičky, stojany na kola a další, tolik potřebný mobiliář na jedné z nejnavštěvovanějších cyklostezek v republice.

V srpnu loňského roku byla podepsána mezi Statutárním městem Děčín a Nadací Partnerství Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku číslo 71-GW-007. Předmětem této smlouvy je poskytnutí příspěvku ve výši 50 tis. Kč na realizaci projektu Děčín – Labská stezka vybavenost/propagace. V loňském roce obdrželo město od nadace již 40 tis. Kč a nechalo zpracovat a vyrobit infopanel se schematicky vyznačenou Labskou cyklostezkou a informacemi pro cyklisty. Infopanel je doplněn mapou děčínska s vyznačením cyklotras a cyklostezek.

Tento infopanel spolu s mapou a mobiliářem – 4 lavičkami, 8 stojany na kola a odpadkovým košem byly umístěny při Labské stezce nedaleko nové knihovny s infocentrem. Práce na umístění mobiliáře byly zahájeny před červnovou povodní a po ustoupení vody a vyčištění prostoru byl mobiliář v červenci konečně osazen. Po zaslání závěrečné a finanční zprávy na nadaci bude městu zasláno zbylých 10 tis. Kč.

mobiliar stezka_aleso

 

Zdroj: Magistrát města Děčín