Rubriky
Sport Zprávy

Ani potřetí Děčín na Klášterec nevyzrál

K poslednímu domácímu utkání v letošním kalendářním roce nastoupili hokejisté Děčína v neděli 18.12.2011 a jejich soupeřem byl tradiční rival, celek HC Klášterec nad Ohří. Bohužel ale ani napotřetí se nepodařilo Děčínu tento celek letos porazit, a tak na zápasy letos vedou Klášterečtí 3:0.

Děčínští do utkání vstoupili aktivně, už ve 23. vteřině zahrozila děčínská první formace, ale Kaššák v brance hostí byl pozorný. Jenže vzápětí si stejně počínali i hosté na druhé straně. Po střele Tomana z mezikruží se zaskvěl Petrásek. Ve 4. minutě se měnilo skóre, bohužel ale na straně Klášterce. Hosté vyslali střelu z těžkého úhlu a puk se nešťastně došoural za záda Petráska – 0:1. Poté se Klášterečtí dostali do další slibné šance, ale sami se o ni připravili, když se dostali do postavení mimo hru. V sedmé minutě se pěknou kombinací předvedl Rudovský, jenž našel ideálně najíždějícího Vávru. Ten vyslal na Kaššáku prudkou střelu, ale ochránce hostující svatyně mu ukázal efektní semafor. V závěru první třetiny ještě nechal Řepík vyznamenat Petráska, který bravurním zákrokem zlikvidoval jeho střelu a podržel svůj tým.

Ve 22. minutě druhé třetiny projel jako nůž máslem celým kluzištěm Vávra, ale ještě než se stačil napřáhnout ke střele, o puk ho připravili obránci Klášterce. Ve 27. minutě, po návratu děčínského hráče z trestné lavice, se podařilo hostům jít do dvoubrankového vedení. Růžek z nenápadné akce překvapil domácího brankáře – 0:2. Děčín se snažil snížit dvoubrankové manko, dostával se do šancí, ale Kaššák byl proti. Naopak ještě do konce druhého dějství zasadil další úder Řepík, jenž zužitkoval přesný pas svého spoluhráče – 0:3.

Ve 48. minutě třetí třetiny vykřesal jiskřičku naděje Zika, který nejprve vystřelil a jeho rána orazítkovala tyč Kaššákovy klece, následná jeho dorážka už ale zamířila přesně a rozvlnila poprvé síť klášterecké branky – 1:3. Poté se ještě do šance dostal Filipovský, ale i ten si vylámal zuby na vyníkajícím Kaššákovi. Klášterečtí už se nikam nehonili, utkání měli prakticky pod kontrolou a žádné drama nechtěli připustit. Dokonce ještě v 57. minutě dal definitivní podobu nedělního brankového účtu Žižka, kterému se podařilo skórovat – 1:4. Klášterečtí si tak z ledu Děčína odvážejí všechny tři body a upevnili si tak již suverénní náskok na prvním místě tabulky.

HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Zika (Oliverius, Drnec) – 4. Kalinovič, 27. Růžek (Bečvář), 34. Řepík (Stehlík, Loučka), 57. Žižka (Stehlík, Kalinovič)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Sádovský, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Hříbal, Molnár – Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Baránek, Rudovský, Drnec, Pekárik, Böhm, Šnajdr, Myšík, Stibor
Zdroj/foto: HC Děčín