Rubriky
Sport Zprávy

Přestřelka lépe vyzněla pro Děčín, ten porazil Sokolov 7:5

Druhé domácí utkání sehráli hokejisté Děčína v úvodu nové sezóny. V zápase padlo dvanáct branek. Děčín vedl už 7:3, ale houževnatí hosté dokázali vzdorovat a snížit stav na rozdíl dvou branek. V závěru si ale dvoubrankové vedení domácí pohlídali a v utkání zvítězili 7:5.

Skóre zápasu se měnilo již po 23 odehraných sekundách. Rozhodčí signalizoval faul hostujícího hráče a v nabídnuté výhodě se dokázali prosadit domácí. Obránce Petr Sádovský nabídl šanci Lukáši Zikovi a ten se nemýlil – 1:0. Jenže hosté dokázali po půl minutě vyrovnat v přesilové hře na 1:1 a začínalo se opět od začátku. Hrál se oboustranně útočný hokej a bylo otázkou času, kdy padne další branka. V závěru první třetiny se natlačili Děčínští do obranného pásma hostí a jejich brankáře doslova ostřelovali. V 18. minutě se podruhé měnilo skóre. Ondřej Hříbal využil přesilovou hru, kdy na trestné lavici seděl hráč Sokolova za příliš mnoho hráčů na ledě – 2:1. A ještě v téže minutě potrestal chybu obrany hostí Jan Filipovský, který puk zasunul prakticky do odkryté branky – 3:1. Poprvé do kabin se tak šlo lépe hráčům Děčína, jenž si vybudovali dvoubrankový náskok.

V úvodu druhého dějství se do větší šance dostali domácí, ale brankář Sokolova byl pozorný a na druhé straně se zaskvěl skvělým zákrokem ochránce domácí svatyně Petrásek. Ve 27. minutě doslova zamotal hlavu obraně Sokolova Tomáš Vávra a svůj šikovný průnik dokázal přetavit ve čtvrtou branku – 4:1. O necelou minutu později to už bylo 5:1. Milan Stezka si najel do prostoru mezi kruhy a jeho projektil prošel Makarovičovi mezi betony. Jenže hosté opět dokázali takřka po buly snížit. V samostatné akci prostřelil Petráska Michael Šulc a na ukazateli skóre svítil stav 5:2. Ve 31. minutě zazvonila po střele Jana Divíška tyč Petráskovy branky. V závěru druhé třetiny se ještě Sokolovští ubránili přesilovce Děčína a nedopustili v této části hry již žádné navýšení stavu utkání.

Začátek třetí třetiny patřil opět Děčínu. Martin Baránek se v mezikruží nerozpakoval a tvrdou střelou doslova vymetl všechny pavučiny v síti hostí – 6:2. Jenže o pět minut později úřadovali hosté. Václav Dobřemysl zužitkoval přesný pas od Jana Divíška a střelou po zemi překonal Petráska v brance domácích – 6:3. Devět minut před koncem třetí třetiny ujeli v akci dva na jednoho Petr Řídel s Martinem Šnajdrem a posledně jmenovaný nekompromisně zavěsil – 7:3. Vypadalo to, že si domácí hráči čtyřbrankový náskok udrží a nepřipustí žádné drama. Jenže houževnatí hosté se nevzdali a dokázali ještě výsledek zdramatizovat. V rozmezí dvou minut snížili na rozdíl dvou branek, nejprve se trefil Petr Nový – 7:4 a po něm ještě Václav Dobřemysl – 7:5. Hosté ožili a ještě cítili, že by s nepříznivým stavem mohi ještě něco udělat. Děčín se již nikam nehnal a především bránil své obranné pásmo. A vyhraným buly ve své třetině nedali možnosti hostům vyzkoušet power play, a tak zápas dovedl do vítězného konce. Děčín si připsal další tři body do tabulky a zaslouženě zvítězil. Nutno ale říci, že Sokolovští hráli velmi dobře a do posledních minut bojovali o každý cm ledu.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 7:5 (3:1,2:1,2:3)

Branky a nahrávky: 1.Zika (Sádovský), 18. Hříbal (Stezka), 18. Filipovský (Oliverius, Vávra), 27. Vávra (Drnec, Baránek), 28. Stezka (Hříbal), 43. Baránek (Luka), 51. Šnajdr (Řídel) – 2. Račanský (Carvan, Formánek), 28. Šulc, 47. Dobřemysl (Bauer, Divíšek), 53. Nový (Račanský), 55. Dobřemysl (Mudra)

Sestava HC Děčín: Petrásek (Lavinger) – Sádovský, Stezka, Drahorád, Dvořák, Kaltenböck, Hříbal, Molnár, Mizera – Filipovský, Oliverius, Zika, Stibor, Myšík, Luka, Vávra, Baránek, Drnec, Chvátal, Řídel, Šnajdr

Zdroj: HC Děčín
Foto: Miroslav Zdražil