Rubriky
Zprávy

Cesta přes Děčín se dále komplikuje, jezdí se jen po polovině mostu

S pokračující stavbou Vilsnické spojky a jejím blížícím se napojením na Nový most čekají řidiče v Děčíně další uzavírky a komplikace. V sobotu se uzavírá jeden nájezd a bude se jezdit jen po polovině mostu.

V Ústecké se na kruhové křižovatce u Teska zátarasy uzavře nájezd na most, bude se jezdit obousměrně jen po jedné jeho části a změní se tím situace i na dalších sjezdech a nájezdech.

„Tato nová omezení ještě víc zkomplikují dopravu ve . Bohužel v tuto chvíli není jiná možnost, než se maximálně obrnit trpělivostí,“ říká primátorka Marie Blažková.

Největší změna nastane při příjezdu do města od Ústí nad Labem. Z kruhového objezdu u Teska bude možné jet pouze na parkoviště k obchodnímu centru a vpravo do ulice Předmostí ke sjezdu z Nového mostu. Ten se nyní změní na obousměrný a začne sloužit i jako nájezd na most.

„Toto místo se zde stane jediným nájezdem a sjezdem na severní polovinu mostu, po níž se teď bude jezdit v obou směrech. Jižní část mostu bude otevřená pouze od nájezdu u plavecké haly směrem k Benešovu nad Ploučnicí,“ upozorňuje mluvčí města Markéta Lakomá.

Z křižovatky u sjezdu a nájezdu na most v ulici Předmostí zůstane zachován i průjezd podél řeky ke kruhovému objezdu u Mototechny a opačně.
Řidiči sjíždějící z Nového mostu však nově na této křižovatce nebudou moci odbočit rovnou vlevo směrem k Mototechně. Čeká je nejprve smyčka přes kruhový objezd u Teska, který objedou a vyjedou z něj zpět do ulice Předmostí v opačném gardu.

Změny i na druhém konci mostu
Změny čekají řidiče i na druhém konci mostu, z jehož severní poloviny nejde odbočit přímo na Českou Kamenici a Rumburk. Z mostu nejprve sjedou do Benešovské ulice a tam před čerpací stanicí odbočí vlevo do Lipové ulice.

Ta je přivede ke Kamenické ulici, kde půjde odbočit jak vpravo na Českou Kamenici, tak vlevo do centra Děčína.
Na Vilsnickou spojku za více než půl miliardy korun, průtah městem, který má odvést dopravu z centra města, čeká Děčín více než 30 let. se začala loni v září a hotová má být v příští rok v dubnu.

Kvůli nečekaným překážkám už během stavby došlo k více než stovce změn kvůli inženýrským sítím, navážkám, ale i nálezům neznámých betonových objektů.

„Narazili jsme i na starou munici, zakopané nádrže s ropnými látkami či řadu archeologických nálezů,“ zmínila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Termín dokončení stavby to ale podle ní neohrožuje – a ještě do konce roku se prý má městu naopak i trochu ulevit. „Chceme aspoň zčásti dopravě odlehčit a otevřít jeden podjezd Pětimostí,“ uvedla Ledvinová.

Autor: Andrea Angermannová
Zdroj: https://usti.idnes.cz/