Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoSkončily v zastavárně
DĚČÍN – Děčínští policisté v uplynulých dnech prověřovali krádež věcí z peronu vlakového nádraží v Děčíně. Jak se jim později podařilo zjistit, za zmizením věcí se skrývá mladá žena z Ústí nad Labem. Při cestě do Děčína zahlédla na nástupišti volně odložené věci bez dozoru, a tak si je vzala s sebou. Cestou po městě je odložila v místní zastavárně a inkasovala finanční hotovost. Policisté ženě druhého března letošního roku sdělili podezření ze spáchání zatajení věci.

Další přešlapy
DĚČÍN – Se sdělením podezření ze spáchání přečinu krádeže se v těchto dnech potýká dvojice mužů z Děčína, jež si na svá konto hříchů připsala další prohřešky. V polovině letošního února policisté čelili oznámení o vloupání do děčínské autodílny a také do odstaveného osobního automobilu v Chelčické ulici. Z auta se ztratilo autorádio a z dílny sada hliníkových kol a různé nářadí. Škoda dosáhla téměř třiceti tisíc českých korun. Začátkem letošního března se na podmokelském policejním oddělení ocitli dva muži, kteří se k oběma prověřovaným událostem doznali a čelí ve zkráceném přípravném řízení následkům přečinu krádeže.

Pozvání nepotřeboval
DĚČÍN/HŘENSKO – Třetího března letošního roku policisté eskortovali do vazební věznice mladého cizince, kterého o den dříve vůči němu zahájili trestní stíhání pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. Mladý muž se rozhodl vstoupit do zdejší rekreační chaty krátce po čtvrt na deset dopoledne. Ve své snaze byl vyrušen přítomnou osobou, která přivolala policii. O chvíli později již mladík smýkal v rukou děčínských policistů. Za jeho nezvanou návštěvou byla především snaha ukořistit něco k jídlu …

Černý odběr
DĚČÍN – Policisté z místního obvodního oddělení pracují od uplynulého týdne na možném černém odběru elektřiny na Starém městě v Děčíně. Od loňského listopadu do poloviny letošního ledna pracovníci distribuční společnosti odhalili nelegální odběr za pětadvacet tisíc českých korun. Nesplacenou pohledávku prověřují od třetího března letošního roku s ohledem na přečin krádeže.

Čerstvé noviny
DĚČÍN – V sobotu pátého března letošního roku byli děčínští policisté přivolání k narušení areálu nákupního střediska v Bynově. Z plechové bedny na tisk zmizelo 54 kusů novin. Navíc se v okolí bedny nacházelo několik stop vypovídajících o násilném vniknutí do zabezpečeného areálu zdejšího obchodu. Nevítaný zásah obchodník vyčíslil v podobě 1.368,- Kč. Případ policisté šetří s ohledem na přečin krádeže.

Nemám telefon!
DĚČÍN – Při víkendové návštěvě hudebního klubu v Děčíně přišla o svůj telefon mladá Děčíňačka. Jak se zatím ukazuje, k jeho ztrátě mohlo dojít mezi půl čtvrtou a čtvrtou ráno v sobotu pátého března. Mobilní telefon zn. Samsung Galaxy S5 mini v hodnotě šesti tisíc českých korun zmizel z dámské kabelky zatím nezjištěným způsobem. Policisté se pustili do vypátrání nejen chybějícího telefonního aparátu, ale také všech okolnostech, jež mohou položit základy přečinu krádeže.

Střelný prach a náboje…
DĚČÍN – Operační důstojník tísňové linky policie obdržel krátce po půl dvanácté v neděli 6. března letošního roku informaci o nálezu munice v Chřibské u Krásné Lípy. Na místo byla vyslána policejní hlídka a vyžádán policejní pyrotechnik. Oznamovatel při práci v domě nalezl dvacet zkorodovaných nábojnic ráže 22 mm a tři dvoukilové plechovky střelného prachu. Nalezené věci byly pyrotechnikem zajištěny a odvezeny z místa ohlášení. Událost se obešla bez zranění a ztrátách na majetku.

Děčín, 7. března 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín