Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 24.1.2016 v 04:50 hod. požádala PČR o prověření oznámení z DC32, kde se údajně nemůže nějaká osoba dostat z kontejneru na elektroodpad. Hlídka MP na místě přistihla v kontejneru třiadvacetiletého muže, kterému se v kontejneru zaklínila noha, a on nemohl vylézt ven. Hlídka MP muži pomohla a záležitost vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 23.1.2016 v 02:35 hod. oznámil občan, že na cestě na Pastýřskou stěnu v Děčíně spí pod skalním převisem nějaká osoba ve spacáku a oznamovatel má obavu, aby tam neumrzla. Na místo byla vyslána hlídka MP, která pod převisem našla spícího třiačtyřicetiletého muže. Hlídka mu nabídla možnost přenocování v krizovém centru, za což muž poděkoval, ale nabídku odmítl. Stejně tak odmítl jakoukoli jinou pomoc od hlídky MP.

Dne 22.1.2016 v 20:50 hod. oznámili asistenti prevence kriminality, že v obchodním domě v DC4 leží na WC u dveří nějaká osoba, která se nemůže zvednout a příliš nekomunikuje. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého jednapadesátiletého muže z Děčína. Muž byl podle zjištění hlídky pod vlivem alkoholu a možná i jiných látek. Lékařské ošetření dotyčný odmítl, stejně tak jinou pomoc od hlídky MP. Strážníci záležitost vyřešili domluvou a muže z objektu vykázali.

Dne 22.1.2016 v 19:25 hod. oznámili zaměstnanci knihovny v DC1 přítomnost bezdomovce, který nechce objekt opustit. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého osmašedesátiletého bezdomovce. Hlídka mu doporučila ubytování v krizovém centru, což muž odmítl. Hlídka jej z prostor knihovny vykázala a záležitost vyřešila domluvou.

Zdroj: MP Děčín