Rubriky
Zprávy

Strážníci zadrželi celostátně hledanou osobu

opilec_TeplickaNeobvykle skončil včerejší zákrok strážníků u opilce, který si v dopoledních hodinách ustlal na chladném chodníku uprostřed města. Poté, co jej na žádost lékařů doprovodili do nemocnice a poté do místa bydliště, zadrželi jeho přítelkyni, po které policie vyhlásila pátrání.

Na ležícího opilce upozornil kolemjdoucí občan včera krátce po desáté hodině. Muž ležel kousek od zastávky autobusu na ulici Teplická v Děčíně 4. Hlídka strážníků na místě zjistila, že jde o známého jednašedesátiletého opilce, se kterým již řešila řadu přestupků. Strážníci se pokusili muže zvednout a pomoci mu domů, opilec se ale neudržel na nohou a bylo nutné na místo přivolat záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice na ošetření.

Po zhruba dvou hodinách pobytu v nemocnici požádali zdravotníci o asistenci strážníků při převozu muže do místa bydliště. Hlídka muže, který mezitím mírně vystřízlivěl, předala v místě bydliště jeho čtyřiatřicetileté přítelkyni a odjedla zpět na služebnu. „Tam se vzápětí dostavila policie s žádostí o spolupráci při pátrání po hledané čtyřiatřicetileté ženě. Hlídka bezpečně dotyčnou identifikovala jako přítelkyni opilce, kterého jen před několika minutami pomáhali odvézt z nemocnice. Strážníci okamžitě vyrazili na místo a dotyčnou zadrželi. Další řešení si již převzala Policie ČR,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín