Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 13.12.2015 v 03.10 hod. si všimla hlídka MP v ul. K. H. Borovského v DC32 muže, který vyhazoval odpadky z kontejneru na chodník. Hlídka zjistila jeho totožnost. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Děčína. Dotyčný za dohledu hlídky odpadky posbíral a naházel jej zpět do kontejneru. Přestupek řešila hlídka na místě uložením blokové pokuty.

Dne 11.12.2015 v 21.08 hod. oznámil občan, že v DC2 v ulici Kamenická nějaký muž rozkopává značky a kope i do zaparkovaných vozidel. Hlídka MP na místě zjistila, že osmadvacetiletý muž z České Kamenice převrátil dvě přenosné silniční zábrany. Poškození zaparkovaných vozidel hlídka nezjistila. Muž pod dohledem strážníků zábrany postavil na původní místo. Hlídka věc vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 11.12.2015 v 19.56 hod. oznámila žena, že pod Novým mostem v DC3 v ulici Litoměřická leží v křoví nějaký opilec. Hlídka MP muže zvedla a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Děčína. Dotyčný neměl žádné viditelné zranění a jakoukoli jinou pomoc od hlídky MP odmítal. Strážníci muži pomohli na nohy a dohlédli na jeho odchod do místa bydliště. Hlídka záležitost vyřešila domluvou.

Dne 11.12.2015 v 09.55 hod. oznámila ostraha objektu v DC1 přítomnost nějakého bezdomovce, který nechce objekt opustit a příšerně zapáchá. Hlídka MP z objektu opět vykázala strážníkům dobře známého osmašedesátiletého bezdomovce. Strážníci záležitost vyřešili domluvou.

Dne 11.12.2015 09.35 hod. požádala záchranná služba o asistenci při zákroku u schizofrenika v DC3. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o agresivního šestnáctiletého mladíka. Hlídka MP provedla asistenci při převozu dotyčného do nemocnice v Děčíně a dále setrvala na místě při ošetření. Následně se na místo dostavila hlídka Policie ČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 10.12.2015 v 10.20 hod. požádala záchranná služba o spolupráci v DC4, kam vyjížděla sanita k zřejmě psychicky narušenému muži. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o třiatřicetiletého schizofrenika, který odmítá brát léky a poté je agresivní. Hlídka muže uklidnila a vyčkala s ním do příjezdu záchranné služby. Poté na její žádost asistovala při převozu pacienta do nemocnice. Lékař následně rozhodl o převozu muže do psychiatrické léčebny.

Zdroj: MP Děčín