Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Děčín se připravuje na advent

advent_2015Již poslední listopadový víkend se rozsvítí vánoční strom na Masarykově náměstí. Každoroční adventní oslavy začnou sobotním gastrofestem a skupinou Queenmania. První adventní neděle se ponese v tradičním duchu. Hlavní hvězdou programu bude slovenská skupina roku Fragile. Strom rozsvítí známý farář Zbigniew Czendlik a primátorka města Marie Blažková.

Předvánoční čas je tradičně spojen s mnohými akcemi, které dětem zpříjemňují čekání na Ježíška, dospělým pak dávají čas se zastavit a naladit se na tu správnou atmosféru, sejít se s přáteli nebo jen tak rozjímat. Zajímavé kulinářské zážitky zažijete v sobotu na Masarykově náměstí. Organizátor letošních trhů věnoval sobotní den opět gastronomii a vánočním specialitám. Ochutnat budete moci různé druhy svařáku, zahájena bude také dobročinná sbírka pro sdružení Andělé bez křídel, letos pod patronací basketbalisty Jakuba Houšky. Rozdávat se bude kulajda a lososová polévka a to samozřejmě za doprovodu bohatého kulturního programu Domu dětí a mládeže. Závěr dne bude patřit skupině Queenmania.

Děčín má tradičně tři stromy. Ten největší na Masarykově náměstí se bude osazovat 20. listopadu a je od soukromého dárce ze Škrabek. Stromy na Husově náměstí a ve Zbrojnické ulici se nainstalují 18. a 19. listopadu. Oba stromy nám věnovaly Lesy ČR.

V loňském roce jsme na stránkách města zveřejňovali akce spojené s Vánocemi, nejinak tomu bude i v roce letošním. Pokud tedy pořádáte nějakou zajímavou akci a chcete být do přehledu zařazeni, napište nám na adresu marketa.lakoma@mmdecin.cz

Zdroj: Magistrát města Děčín