Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoNové okolnosti
VARNSDORF – Policisté z Varnsdorfu od konce loňského listopadu pátrají po pánském horském kole, které zmizelo ze stojanu před panelovým domem v Lesní ulici. Majitel kolo zn. MERIDA zanechal před místním obytným domem. Navíc ho zajistil proti odcizení, leč to, zdá se, lapku neodradilo. Překážky překonal a bicykl v hodnotě tří tisíc českých korun přeci jen odnesl s sebou. Původně bylo oznámení strážci zákona prověřováno s ohledem na přestupek proti majetku, leč objevily se nové okolnosti, které policisty přiměly případ šetřit s ohledem na přečin krádeže. Obvinění zatím sděleno nebylo…

Přihlásil se sám
DĚČÍN – Policisté z Podmokel vyjížděli prvního května letošního roku do autodílny v Děčíně. Zdejší provozovatel se téhož dne krátce po poledni začal shánět po odložených autodílech. Leč nebyly k nalezení. Nelenil a po obhlídce blízkého okolí, nalezl chybějící věci v přilehlé zahradě. Než se na místo činu dostavila policejní hlídka, objevil se tam také neznámý mladý muž, jenž se ke krádeži majiteli doznal. Připojil i omluvu za způsobené potíže. Potíže si nezpůsobil jen odnesením chybějících autodílů, ale také poničením několika volně parkujících vozidel, po kterých se prošel s vidinou lehkého přivýdělku. Téměř dvacetitisícová škoda přivedla mladíka nejen k přečinu krádeže, ale také k zodpovědnosti, se kterou bude čelit následkům svého přešlapu.

Ach, ty dávky
DĚČÍN – Policisté čelí v těchto dnech dalšímu trestnímu oznámení ze strany zástupců státu, kteří místní policisty upozornili na možný přečin podvodu. Žadatel o příspěvek na bydlení ve své žádosti nesprávné údaje. Pochybná data jsou již od jednadvacátého května letošního roku pod drobnohledem zdejších strážců zákona, kteří kalkulují s neoprávněně vyplacenou částkou osmatřiceti tisíc českých korun. V závěru policejního prověřování se může objevit přečin podvodu a sdělení obvinění, kterým se žadatel může připravit až o dva roky pobytu na svobodě.

Stačila chvilka
VARNSDORF – Nepříjemnou zkušeností si ve čtvrtek jednadvacátého května letošního roku prošel návštěvník varnsdorfské pošty. Při vyřizování záležitostí na poště si neprozřetelně vedle sebe na pult odložil peněženku s osobními věcmi. Po chvilce se po ní začal shánět, leč ona už tam nebyla. Doklady, peníze, platební karty, vše bylo fuč. Škoda přesahuje devatenáct tisíc českých korun. Navíc kolečko starostí se zajištěním nových dokladů atd.… Případem se již zabývají policisté z místního obvodního oddělení, kde nepříjemnou událost šetří s ohledem na přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Děčín 25. května 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín