Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNejen kolo, pilu a koloběžku
DĚČÍN – V září letošního roku řádil ve Slovanské ulici v Děčíně neznámý lapka. O jeho působení v této lokalitě vypovídalo několik ztracených věcí, které majitelé postrádali od počátku měsíce. Na případech krádeží pracovali policisté z OOP Děčín – Podmokly v spolupráci s místními specialisty. Výsledkem je prosincové obviněné dvojice mladých mužů z Ústeckého kraje, kteří mají na svědomí nejen dvě garáže, ale také zahradní přístřešek v zahradě rodinného domu nebo dřevěnou kůlnu. Do oka jim z napadených objektů padlo např. pracovní nářadí, jízdní kolo nebo motorová pila. Při své výpravě za vhodnými věcmi poškodili také dva odstavené dopravní prostředky. Škoda čítá na tři desítky tisíc českých korun.

Bez střechy nad hlavou
DĚČÍN – Majitelka rodinného domu v Děčíně si sjednala na opravu nespolehlivého řemeslníka. V počátcích oprav střechy svěřila vybranému pokrývači padesát tisíc českých korun na nákup střešního materiálu. Muž s penězi odešel, avšak přislíbenou opravu neprovedl. Majitelka se tak kromě zpronevěřené finanční hotovosti dočkala i poškození části domu deštěm. Nespokojenost s odvedenou prací sjednaného pracovníka převedla na trestní oznámení, jehož výsledkem bylo 17. prosince letošního roku sdělení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry policisty z OOP Děčín – Město.

Nedodržel slib
KRÁSNÁ LÍPA – Začátkem října požádal mladý muž z Rumburku oznamovatele o půjčku sedmi tisíc českých korun. S příslibem navrácení peněz do téhož večera věřitel dlužníkovi peníze zapůjčil. Ani dva měsíce ovšem nestačily k tomu, aby se s penězi shledal, a tak se obrátil o pomoc na krásnolipské policisty. Ti se případem přečinu podvodu zabývali až do 18. prosince 2014, kdy mladému dlužníkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání zmiňovaného přečinu.

Odešel s telefonem
DĚČÍN – Přilákal ho volně odložený mobilní telefon zn. Sony Xperia L v hodnotě necelých šesti tisíc českých korun. Zákazník děčínského baru nedaleko Masarykova náměstí v Děčína nedokázal odolat pokušení a krátce po půlnoci poslední listopadový den sáhl po volně odloženém aparátu, který si odnesl s sebou včetně SIM karty. Majitel mobilu ztrátu ohlásil děčínským policistům, kteří případ přečinu krádeže vyřešili sdělením podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Chybí mu doklady
DĚČÍN – Podnapilost připravila mnohé lidi již o ledascoc. Děčínské policisty oslovil padesátiletý muž z Děčína, který měl cestou Křížovou ulicí v Děčíně přijít o osobní doklady a finanční hotovost. Středeční nepříjemnost tak oznamovatele přišla na více jak čtrnáct a půl tisíce českých korun. Jako „bonus“ k životní zkušenosti získal obíhání úřadů v předvánočním čase, kde mu vydají nové doklady. Původní je nutné zneplatnit z důvodu jejich možného zneužití. Případ skončil pod drobnohledem děčínských policistů z OOP Děčín – Město.

Děčín, 19. prosince 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín