Rubriky
Politika Zprávy

Benešov nad Ploučnicí bude mít jednoho z nejmladších starostů v České republice

pro benesovLetošní komunální volby v mnoha případech výrazně pozměnily složení městských zastupitelstev. Nejinak je tomu i v Benešově nad Ploučnicí, kde je tato změna navíc spjata i s jednou zajímavostí.

10. listopadu by se měl totiž 25letý Filip Ušák stát jedním z nejmladších starostů v České republice. Na pondělním jednání zastupitelstva by měl totiž po čtyřech letech práce v opozičním hnutí (Koalice pro Benešov) přijmout řetěz z rukou bývalé starosty Benešova nad Ploučnicí na Děčínsku a začít si stěhovat kancelář.

Mládí starosty většině voličů a obyvatelů Benešova nad Ploučnicí nevadí. Myslí si, že změna může být pro město přínosná a domnívají se, že si starosta po uplynulém volebním období, které strávil v opozici, šanci rozhodně zaslouží.

Jednoho z nejmladších starostů v Čechách čekají velké úkoly. Kromě velkého množství kamionů, které město sužují, bude muset vyřešit i problémy s rozsypávající se cyklostezkou Ploučnice, která je podle něj nejdražší meziměstskou stezkou v Evropě. 25letý student práv má ale už nyní jasno v tom, že celý život v politice zůstat nechce.

Autor: Iva Zítková
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever