Rubriky
Zprávy

Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech

dc-petburg-pohred-kola-2014-2_galerie-980Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech. Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech. Loď z PET lahví skončila v Děčíně. Dál ji nepustili Němci. Dobrodruzi jedou dál na kolech.

Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech.Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech.Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech.Místo na lodi z PET lahví pokračují dál na kolech.

Pouť Petburgu, největší lodi z PET lahví v Česku, definitivně „ztroskotala“
v Děčíně. Její posádka totiž nedostala povolení pro plavbu po Labi v Německu. Jenže dobrodruzi cestu do německého Hamburku nevzdali. Místo po vodě dovezou vzkazy od fanoušků do severoněmeckého přístavního města na kolech.

„Cíl dobýt Hamburk nepadl. Rozhodli jsme se, že budeme pořád šlapat a že pojedeme 
s PET lahvemi. Takže jsme si potunili stará kola do takového PET designu,“ řekl těsně před odjezdem z Děčína Jan Kára, jeden z duchovních otců cesty z Nymburka do Hamburku. Většina lahví připevněných na kolech pochází přímo z Petburgu, který byl postaven ze šesti a půl tisíce petek.

Ale ani při cestě na kolech neopustí posádka řeku Labe, po kterém do přístavu na severu Německa původně chtěla doplout. K cestě totiž využijí oblíbenou Labskou cyklostezku. Kola, která je povezou, ale patří spíše do šrotu.

„Chtěli jsme dodržet tradici, vždyť jsme loď každý den opravovali, takže jsme volili ta nejhorší kola. Už teď se kamarádovi urvala šlapka při cestě od Hladového kamenu do zimního přístavu,“ přibližuje složitosti začátku cyklistické části výpravy Kára.

CELÝ ČLÁNEK

Zdroj: deník, Saša Vanžura

FACEBOOK PETBURG