Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp_decin_alesoDne 22. června 2014 ve 2:53 hodin oznámil občan z DC3 rušení nočního klidu nájemníky jednoho z domů. Na místo byla vyslána hlídka MP Děčín. Při příjezdu na místo spatřili strážníci několik lidí, kteří vybíhali z budovy a začali se napadat. Strážníci použili donucovací prostředky a konflikt okamžitě ukončili. Podle zjištění strážníků čtyřiadvacetiletý muž zaútočil na jednadvacetiletého muže. Útočník poté hlídku slovně napadal výrazy ve slušné společnosti nepříliš obvyklými. S ohledem na to, že muž ani přes opakovanou výzvu s hlasitým projevem nepřestal, hlídka mu nasadila služební pouta a předvedla jej na Policii ČR, kde se podrobil dechové zkoušce, která ukázala přes 2 promile alkoholu. Hlídka následně jeho jednání vyřešila uložením blokové pokuty. Jednání ostatních, kteří konfliktu přihlíželi a rušili noční klid, bude posuzovat příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

 

Dne 22.06.2014 v 15:55 hodin oznámil zaměstnanec ostrahy obchodního domu v DC4, že v prodejně zadržel zloděje. Hlídka na místě zjistila totožnost zadrženého. Jednalo se o sedmačtyřicetiletého muže z Ústí nad Labem. V prodejně podle ostrahy odcizil zboží v hodnotě 399,- Kč. S ohledem na fakt, že se jednalo o opakovaný případ krádeže, hlídka muže převezla na obvodní oddělení Policie ČR, která řešení události převzala.

 

Dne 22.6.2014 v 01.40 hodin oznámila žena rvačku v baru v DC1. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že sedmadvacetiletý muž napadl o šest let staršího muže. Hlídka dalšímu konfliktu zabránila a na místo přivolala Policii ĆR, která si záležitost převzala k dořešení.

 

Dne 21. 6. 2014 ve 12:20 hodin oznámil občan, že v DC3 v ul. Březová je nějaký muž na kole a táhne tři velké plechy. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zastihla v ulici Zelená osmadvacetiletého muže z Děčína. Zadržený měl u sebe sedm kusů hliníkových plechů o rozměrech cca 1m x 1,5m, jejichž původ nedokázal strážníkům příliš věrohodně vysvětlit. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

 

Dne 20. 6. 2014 ve 12:50 hodin oznámila žena, že v DC4 na Labském nábřeží pod železničním mostem je nějaký muž a pálí tam kabely. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o devětačtyřicetiletého muže z Děčína, který na místě pálil plast z kabelů. Hlídka záležitost vyřešila uložením blokové pokuty.

Zdroj: MP Děčín