Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoSvedena příležitostmi
DĚČÍN – Policisté Obvodního oddělení Děčn – Město v uplynulých dnech obdařili mladou ženu z Děčína sdělením podezření ze dvou přečinů krádeže. K těm se měla uchýlit v druhé polovině letošního roku. Z děčínského bytu si měla za pomoci shodného klíče odnést šperky v hodnotě necelých osmadvaceti tisíc českých korun. Na svou důvěru doplatila i druhá oznamovatelka. Té zmizel z rodinného domku koncem letošního června odložený notebook s příslušenstvím. Škoda čítala přes pět a půl tisíce českých korun. Místní obyvatelce s nenechavými ručkami hrozí trest propadnutí věci, ztráta svobody na víc než šest měsíců, případně zákaz činnosti.

Nelákejte zloděje!
DĚČÍN – Odložený notebook ve vozidle nejspíš přilákal pozornost nechtěného podnikavce. Neznámý lapka zavítal do odstaveného vozu nevybíravým, leč známým způsobem. Majitel poškozené Hyundaie přišel během první prosincové noci o odloženou elektroniku a osobními věcmi za dvanáct tisíc českých korun. Navíc musí v peněžence zalovit pro finance spojené z opravou rozbitého zadního bočního okna. Případ možného přečinu krádeže šetří policisté z děčínského obvodního oddělení.

Kam se poděla?
VELKÝ ŠENOV – Prvního prosince letošního roku přijali policisté z Velkého Šenova oznámení zdejšího rekreanta. Letos na přelomu listopadu a prosince mu z dřevěného přístavku zmizel zaparkovaný dopravní prostředek. Chatař z Lobendavy odstavil motocykl do dřevěného přístavku rekreační chaty. Když do něho vstoupil posléze, motocykl už v něm nebyl. Stroje značky Zongshen Trigger 200 z roku 2006 si jeho majitel cenní na pětadvacet tisíc českých korun. Strážci zákona vyhlásili pátrání a případ šetří s ohledem na možný přečin krádeže.

Nevítaná návštěva
DĚČÍN – Zahrádkáři z kolonie Pod Chlumem na Děčínsku se v uplynulých dnech setkali s několika nechtěným návštěvami svých chatek. Pět z nich zřejmě navštívil nezvaný host, jež si z nich odnesl různé věci. Na místech událostí chyběly prodlužováky, kabely, elektronika, různé pracovní nářadí a další věci jejich majitelů. Škoda se pohybuje za hranicí dvaadvaceti tisíc českých korun. Po všech okolnostech krádeží v zahrádkářské kolonii pátrají policisté z OOP Děčín – Město.

Děčín, 3. prosince 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín