Rubriky
Kultura

Xindl X přichází s baladou

Dočasná Svatá a představí ji na koncertě i u Vás – v klubu Garage v Děčíně – 13. dubna, vstupenky už v předprodeji.

Závěr roku 2012 patřil Xindlovu „Štědrému večeru“ (klip byl shlédnut téměř 3,5 milionkrát), nový rok startuje skladba Dočasná svatá, ke které už je hotový i videoklip (shlédnout můžete zde: http://www.youtube.com/watch?v=2RKDPrdE0qM). Dočasná svatá je dalším singlem z Xindlova aktuálního alba Lá$ka, které vyšlo vloni na podzim u Universal Music. Zajímavostí je, že píseň původně psali spolu s autorem hudby Daliborem Cidlinským jr. pro album Lucie Bílé, ale v průběhu Xindl s písní natolik srostl, že se rozhodl nechat si ji pro své vlastní album.
Ondřej k Dočasné svaté říká: „Nechci dělat písně přes kopírák. Asi by bylo jednoduší dělat další a další kopie Anděla a Lásky v housce, ale mě by to nebavilo. Místo toho radši zkouším hledat nové polohy – jako je tato hořká milostná balada.“
Klip vznikl v režii Víta Karase a kromě Xindla X v něm hraje Rosťa Novák s kolegy z Cirku La Putyka přímo v jejich cirkusovém šapitó.
Rozhovor s Xindlem X naleznete v příloze.

A na co dalšího se můžeme těšit spolu s Xindlem X?
Na náhradní koncert přeložený ze začátku prosince v pražském Divadle Gong 18. 2. a přidaný koncert 17. 2. tamtéž. Vstupenky na 17. 2. je stále možné zakoupit v předprodejní ch sítích Ticketpro a Ticketportal nebo na pokladně Divadla Gong.
Následovat bude jarní série akustických koncertů po klubech v Čechách i na Slovensku pojmenovaná příznačně Turné s kytarou a Lá$kou, během které se Xindl Xvrátí ke svému písničkářskému období.

Turné s kytarou a Lá$kou bude mít zastávky:

Slovensko
14.3. Valašský šenk/Nitra
15.3. Piano Club/Trenčín
16.3. Orlovňa/Skalica
21.3. KC Dunaj/Bratislava
22.3. Blue Note/Nové Mesto nad Váhom
23.3. Klub Bombura/Brezno
29.3. Element Music Club/Prievidza
30.3. Smerr Music Club/Žilina

Česká republika
5.4. U Vodvárků/Kolín
11.4. Velbloud/České Budějovice
12.4. Sál MKS/Domažlice
13.4. Garage/Děčín
19.4. Kofola Music Club/Krnov
20.4. Stoun/Frýdek Místek
26.4. Hudební bazar/Ostrava
27.4. Fabrika/Svitavy
3.5. KC/Rakovník

A na spoustu dalších věcí, které pravidelně aktualizované naleznete na www.xindlx.cz, http://gplus.to/xindlx, www.bandzone.cz/xindlx a na http://www.facebook.com/xindlxofficial

20130120-202256.jpg