Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policejni_auto_snih_alesoVloupání do kůlny
VARNSDORF – V první polovině letošního ledna došlo v Dolním Podluží k vloupání do kůlny rodinného domu. Neznámý pachatel si z místa činu odnesl mazací olej a prodlužovací kabely. Opodál byl navíc nalezen demontovaný elektromotor, který majiteli přeci jen nechal … Oznamovatel a majitel v jedné osobě vyčíslil škodu na šest a půl tisíce korun. Případ krádeže šetří policisté z místního obvodního oddělení.

Krádež tabletu
VARNSDORF – Majitel tabletu, jenž se pohyboval včera sedmnáctého ledna 2013 krátce před devátou hodinou ranní v místní varnsdorfské herně v Národní ulici, přišel o volně odloženého pomocníka v hodnotě šesti tisíc korun českých. Přečin krádeže šetří policisté z obvodního oddělení policie ve Varnsdorfu.

Dopravní nehoda s těžkým zraněním
ŠLUKNOV – Ve čtvrtek sedmnáctého ledna 2013 krátce po třetí hodině odpolední došlo v katastru obce Šluknov – Valdek ke srážce osobního vozidla s projíždějícím vlakem. Řidič vozu zn. Mercedes Benz přijížděl k železničnímu přejezdu ve směru od Rumburku právě ve chvíli, kdy v místě nehody projížděl osobní vlak. Ačkoliv na drážním semaforu svítila výstražná červená světla, řidič i se svým vozem vjel do kolejiště a následkem toho došlo ke srážce s vlakem. U cestujících ve vlaku nebyla zjištěna žádná zranění. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění devětapadesátiletého muže, který byl z místa události transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Ústí nad Labem. Co zapříčinilo selhání řidiče, je v tuto chvíli předmětem dalšího policejního vyšetřování. Škoda dosáhla hranice čtyři sta padesáti tisíc českých korun.

Nedovolené ozbrojování
KRÁSNÁ LÍPA – Třiačtyřicetiletý muž z Krásné Lípy čelí v těchto dnech sdělenému podezření přečinu nedobrovolného ozbrojování, které si přivodil uchováváním střelné zbraně po dobu uplynulých tří a půl let. Brokovnice bez řádného zbrojního průkazu přivedla jejího majitele až k policejnímu vyšetřování, na jehož konci může být trest odnětím svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiného majetku.

Neoprávněný odběr
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté v těchto dnech prošetřují okolnosti neoprávněného odběru elektrické energie, ke kterému mělo dojít ve Varnsdorfu, v Melantrichově ulici. Podvod s neoprávněným odběrem se měl odehrávat během ledna 2011 až do konce ledna 2012. Poškozená společnost podala trestní oznámení na místní policejní oddělení, kde budou prověřeny veškeré okolnosti a pokud se ukáže, že skutečně došlo k podvodnému jednání, budou provinilci čelit nejen škodě v řádech sto tisíců českých korun, ale i případnému obvinění z přečinu podvodu.

Napadl zákazníka
VELKÝ ŠENOV – Devátého ledna letošního roku si ústy rumburských kriminalistů vyslechl obvinění sedmatřicetiletý muž, jenž má na svědomí fyzické napadení zákazníka v restauraci ve Vilémově. Útočník napadl poškozeného obyvatele místní obce před zraky ostatních zákazníků a při svém počínání mu způsobil podlitiny nejen pod okem, ale i jeho poranění. Trestní stíhání probíhá a na svobodě a viník si na jeho konci může vyslechnout trest za trestný čin ublížení na zdraví společně s výtržnictvím, čímž může přijít až o dva roky svobody.

Že by zpronevěra?
VARNSDORF – Na varnsdorfské policejní oddělení bylo včerejšího dne, tj. šestnáctého ledna 2013, přijato písemné oznámení jednatele rumburské obchodní společnosti, který žádá prošetření všech okolností, jež by mohly odkrýt spáchání přečinu zpronevěry v této firmě. Bývalá zaměstnankyně uvedené společnosti měla v rámci výkonu svého povolání zpronevěřit částku ve výši necelých třiceti tisíc českých korun. Nepřípustného jednání se měla dopouštět během uplynulých dvou let. Případu se ujali policisté z Obvodního oddělení policie Varnsdorf.

Měl smůlu
DĚČÍN – Dvanáctého ledna letošního roku přilákal kovový mincovník děčínského nádraží nevítaného návštěvníka. Ten se v místní úschovně zavazadel pokusil ze dvou uzamčených schránek na mince vydolovat uložené peníze v domnění, že tam nějaké jsou. Leč pracovníci drah byli rychlejší a den před jeho útokem na možný zdroj peněz z mincovníků tržbu odebrali. Osmadvacetiletý muž byl děčínskými strážci zákona nejen odhalen, ale také obdarován sdělením podezření z pokusu přečinu krádeže. O potrestání rozhodnou zástupci děčínského soudu.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín