Rubriky
Zprávy

Policisté pátrají po dvou mužích

Oba odešli z místa pobytu v neděli 16. prosince 2012 a doposud se domů nevrátili.

Děčínští pátrači v dnešních dnech pátrají po dvou mužích, kteří opustili místa svých pobytů v průběhu několika uplynulých dnů. Čtyřiasedmdesátiletý muž byl naposledy spatřen v neděli 16.12.2012 v deset hodin dopoledne v Brtníkách, odkud odcházel z místní ubytovny na procházku směrem na Mikulášovice. Jak bylo policisty zjištěno, muž zanedbaného zjevu odjel vlakem směrem na Děčín a místní policisté se domnívají, že jeho kroky mohou směřovat mezi děčínské bezdomovce. K oblečení ztraceného muže nemáme žádné informace. Chodí o francouzské holi a dopadá na pravou nohu. Trpí roztroušenou sklerózou. Léky pravidelně neužívá.  Je bez dokladů, finanční hotovosti a mobilního telefonu. Fotografie s dalšími podrobnostmi je uvedena na přiloženém odkazu. Informace k pohřešované osobě z Brtníků naleznete zde.
pohřešovaníDruhým mužem, po kterém v tuto chvíli pátrá děčínská policie také, je pětašedesátiletý muž z Děčína, který je známý především mezi pracovníky českých drah, kde v minulosti pracoval. Vlastní průkazku českých drah, proto lze předpokládat, že bude upřednostňovat tento způsob dopravy. Muž odešel z domova v neděli 16.12.2012 kolem 12.00 hodiny v poledne, údajně na nákup do OD Kaufland v Děčíně. Do současné chvíle o sobě nepodal žádnou informaci. V době odchodu u sebe měl pouze finanční hotovost ve výši 60,- Kč. Mobilním telefonem nedisponuje. Oblečený byl v modrých teplákách s bílým pruhem po straně a hnědé zimní bundě. V době odchodu muž oplýval výrazným knírem a vlnitými středně dlouhými vlasy po ramena. Na skráních je prošedivělý. Jeho zdravotní stav byl v době odchodu v pořádku. V poslední době se zmiňoval, že by rád navštívil své příbuzné. Bližší informace k pohřešovanému muži z Děčína naleznete zde.
V obou případech bylo v rámci pátrání po obou osobách provedeny kontroly zdravotnických zařízení, ověřeny pobyty ve věznicích v Čechách, ovšem nic z toho se nám nepotvrdilo. V případě, že jste zmiňované osoby zahlédli či máte a jste ochotni policii poskytnout informace k jejich případnému výskytu, obracejte se na linku 158 či jakýkoliv útvar policie, který od Vás informace přijme.
Děkujeme za případnou pomoc při pátrání po zmizelých osobách.
Děčín, 18. prosince 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín