Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 14.9.2011 ve 22.15 hod. oznámila žena z DC1, že před domem na Masarykově náměstí se perou nějací opilci a rozbili při rvačce předzahrádku. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo na místě přistihnout podnapilého čtyřiatřicetiletého muže z Děčína. Ten uvedl, že se opil v místní restauraci, a když jej vyhodili, na náměstí se pustil slovně do nějakých kolemjdoucích. Ti si slovní útok nenechali líbit a došlo k fyzické potyčce. Protože došlo k poškození zmíněné předzahrádky, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k dalšímu řízení.

Dne 13.9.2011 ve 23.58 hod. oznámil občan, že v DC2 v ulici Riegrova dva mladíci převrátili kontejner a utíkali směrem k tamnímu supermarketu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že je převrácený kontejner a několik odpadkových košů. Hlídka provedla kontrolu okolí a jednoho z podezřelých, který se schovával za domem, zadržela. Jednalo se o devatenáctiletého mladíka z Děčína. Dotyčný měl krvácející zranění nosu, které mu údajně způsobil jeho kamarád, když jej dvakrát udeřil pěstí do obličeje. Dále uvedl, že si na kamaráda chce podat trestní oznámení. Mladík za dohledu hlídky převrácené koše a kontejner postavil na původní místo a vysypané odpadky posbíral. Přestupek řešila hlídka na místě uložením blokové pokuty. Hlídka poté mladíka převezla do nemocnice na ošetření a následně na OO PČR kvůli podání trestního oznámení.

Dne 13.9.2011 v 6:00 hodin ohlásil pracovník ostrahy obchodního domu v DC5, že mají potíže s nějakým ukřičeným mladíkem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se v obchodě nachází mírně pomatený šestatřicetiletý muž z Jílového, který je strážníkům známý tím, že na veřejnosti pravidelně káže o konci světa a podobných záležitostech. Strážníci kazatele po zaplacení nákupu doprovodili z provozovny. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 12.9.2011 v 21.07 hod. oznámil občan, že v parku v DC4 leží nějaká opilá žena. Hlídka MP na místě kontaktovala šestapadesátiletou ženu z Děčína, která byla pod silným vlivem alkoholu. Na místo byla přes linku 155 přivolána záchranka, která dotyčnou odvezla do nemocnice na vyšetření.

Dne 10.9.2011 v 01.00 hod. spatřila hlídka MP v DC32 v ulici Vítězství před restaurací muže, který udeřil jiného muže pěstí do obličeje a ten spadl hlavou na chodník. Hlídka MP pachatele zadržela a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o jednadvacetiletého mladíka z Děčína. Zraněný dvacetiletý mladík měl krvácející zranění na temeni hlavy. OS MP byla vyrozuměna dispečerka záchranné služby, která na místo vyslala sanitní vůz, jehož posádka převezla zraněného mladíka do nemocnice na vyšetření. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 10.9.2011 v 11.26 hod. oznámila žena, že právě nějací dva Romové zbili jistého muže a to na dolní zastávce MHD v DC2 v ul. Kamenická. Uvedla, že napadeného muže sama odváží do děčínské nemocnice. K pachatelům uvedla, že byli dva, jeden měl na sobě něco jako sportovní dres s číslem 5 a oba utekli ve směru k viaduktu do DC1. Na místo byly vyslány autohlídky MP a vyrozuměna byla Policie ČR. V 11.34 hod. hlídka MP jednoho z pachatelů zadržela v DC1 v ul. Pohraniční. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný se k napadení přiznal. Jako důvod útoku uvedl, že kolemjdoucí muž mu řekl, že je „cikán“. Na místě byl předán Policii ČR, která řešení události převzala.

Dne 10.9.2011 v 05.44 hod. oznámil občan, že v DC4 v ulici Teplická  fyzicky napadli dva Rómové jiného mladíka. Na místo byly ihned vyslány hlídky MP, které zadržely ve spodní části ul. Prokopa Holého dva podezřelé. Jednalo se o dva muže ve věku třicet dva a čtyřicet čtyři let ze Slovenska. Zadržení se k fyzickému napadení doznali. Na místo byla přivolána záchranná služba, která zraněného mladíka převezla na ošetření do nemocnice. Následně se hlídce přihlásil další mladík, který uvedl, že byl zadrženými rovněž napaden. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 9.9.2011 ve 21.03 hod. oznámila PČR, že vysílá hlídku do restaurace v DC4, kde se mezi sebou pere několik hostů. PČR požádala, aby byla na místo vyslána i hlídka MP. OS MP byly na místo vyslány hlídky MP, které zjistily, že se mezi sebou poprali pětatřicetiletý a čtyřicetiletý muž z Děčína. Jeden z účastníků incidentu si z potyčky odnesl podlitinu oka a krvácející zranění rtu, lékařské ošetření ale odmítl. Řešení události převzala PČR.

Dne 4.9.2011 v 16.22 hod. bylo na linku 156 oznámeno, že v DC1 v ulici Pohraniční došlo k fyzickému napadení. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že šestnáctiletý mladík fyzicky napadl o dva roky mladšího chlapce. Následně se na místo dostavila matka poškozeného, která sdělila, že nejde o první případ napadení ze strany šestnáctiletého mladíka a požádala o příjezd hlídky PČR. Po příchodu rodičů útočníka matka poškozeného uvedla, že bude k vyřešení postačovat omluva. Hlídky MP a PČR po vyřešení záležitosti domluvou odjely plnit další úkoly.

Dne 3.9.2011 ve 21.12 hod. tel. oznámil pracovník firmy v DC9, že se nachází u firemního areálu a právě viděl, jak nějaká osoba úmyslně převrátila nádoby na odpad u prodejny potravin v DC9. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila pachatele přestupku proti veřejnému pořádku. Jednalo se o sedmnáctiletého mladíka z Děčína. Hlídka MP mu za přestupek proti veřejnému pořádku uložila blokovou pokutu a dohlédla na to, aby po sobě nepořádek uklidil.

Dne 3.9.2011 v 14:30 hodin zadržel strážník MP v prodejně v DC1 na upozornění pokladní osobu, která v provozovně opakovaně kradla. Strážník zjistil, že zlodějka u sebe měla zboží v hodnotě cca 400,- Kč. Jednalo se o pětadvacetiletou ženu z České Lípy. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si zadrženou převzala k dalším úkonům.

 

 Zdroj: MP Děčín