Rubriky
Zprávy

Lidé bez domova mohou v Děčíně přečkat mrazivé noci v nízkoprahovém centru Jonáš

Křesťanské společenství Jonáš, z.s., bude během této zimy opět poskytovat ve spolupráci s městem Děčín přístřeší lidem bez domova. Přečkat noc v prostorách nízkoprahového zařízení na Starém Městě až pro 20 osob bude možné v případě, že noční teploty podle předpovědi klesnou 10 stupňů pod nulu.

„Jsem moc ráda, že nám společenství Jonáš pomáhá se zajištěním této pomoci. Za jeho vstřícnost a ochotu ke spolupráci moc děkuji,“ uvedla náměstkyně primátora Anna Lehká (Volba pro Děčín), která má sociální oblast ve své gesci.

Město Děčín bude spolufinancovat skutečně otevřenou dobu. V roce 2022 nebylo díky příznivým povětrnostním podmínkám nutné přístřeší poskytovat ani jednu noc, v roce 2021 to bylo pouze jednou. Aktuální informace o otevření budou mít k dispozici PČR, Městská policie Děčín a sociální pracovníci města i sociálních služeb.

Křesťanské společenství Jonáš provozuje na Starém Městě v Březové ulici nízkoprahové denní centrum, které se snaží o zapojení dospělých občanů sociálně vyloučených nebo ohrožených sociálním vyloučením do běžného způsobu života.

Zdroj: Magistrát města Děčín