Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi zdolali Příbram až v prodloužení

Dvacáté kolo 2. ligy nabídlo souboj pátého s prvním mužstvem skupiny Západ. Medvědi si ve šlágru díky druhé třetině vypracovali dvoubrankové vedení, které však do konce základní hrací doby stihla Příbram smazat. Duel tak dospěl do prodloužení, v němž o dvoubodové výhře rozhodl Jan Smola a poslal Děčín na čtvrté místo tabulky.

Po opatrných úvodních minutách měl v té osmé vážnější možnost Děčín, když Vladimír Brož v přečíslení zakončoval přihrávku od Tomáše Nezbedy, nicméně puk v brance neskončil ani při následné dorážce. V 10. minutě nabral pořádnou rychlost příbramský Josef Hasman, dostal se až před Lukáše Lavingera, který však nedal soupeři příležitost skórovat. V 16. minutě vyplaval kotouč zpoza branky na Jana Bečváře, jenomže děčínský gólman jeho pokus zblízka zastavil. V 17. minutě nastřelil Richard Pětník tyč za Lavingerem.

Do druhé třetiny vstoupili Medvědi aktivně a otevřeli jako první skóre zápasu. Vladimír Brož přešel přes protihráče, najel si na střed a táhlou střelou propálil Petra Jirouška – 1:0. Ve 24. minutě připravil Jan Smola palebnou pozici pro Tomáše Nezbedu, jehož ránu zastavil příbramský gólman. V čase 24:47 se Grizzly radovali podruhé. Dva na nikoho ujížděli děčínští hokejisté, jenže akci se jim zprvu nepovedlo zakončit, nicméně následně poslal Jan Smola přihrávku na přijíždějícího Jana Zedka, jenž bez problému zamířil do odkryté klece – 2:0. Ve 32. minutě byl v úniku faulován Jan Smola, který potom mohl zvýšit z nařízeného trestného střílení, avšak Jiroušek jeho pokus k pravé tyčce stihl vyrazit. Ve 37. minutě skvěle zafungovala spolupráce bratrů Nezbedových, Lukáš se obtočil kolem brány, a ještě vylepšil situaci pro zakončujícího Tomáše, ale ten z bezprostřední blízkosti brankáře nepřekonal. Skoro v poslední minutě se povedlo Baníku snížit, po nahození Josefa Hasmana doklepl kotouč za brankovou čáru Ladislav Gengel – 2:1.

Ve 47. minutě střílel nebezpečně z hranice kruhu Jaroslav Chlouba, ovšem proti němu předvedl Lavinger ukázkový zákrok lapačkou. V 51. minutě tečoval Matěj Pešta nahození od modré a děčínský strážce svatyně měl co dělat, aby tuto příležitost zlikvidoval. Děčín držel vedení až do začátku 56. minuty, kdy se však povedlo hostům vyrovnat. Ladislav Gengel ve skrumáži na brankovišti dotlačil puk do branky a bleskově tak využil přesilovku – 2:2. V té samé minutě se prosmýkl podél mantinelu Aleš Macek, po jehož následné přihrávce střílel Tomáš Faigl, avšak Jiroušek se rychle přesunul a zamezil děčínskému kapitánovi dát gól. Do konce základní hrací doby už branka nepadla, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V 63. minutě se dostal až před Jirouška Tomáš Nezbeda, ale jeho zakončení mu příbramský gólman chytil. V čase 63:22 rozhodl o výhře Děčína Jan Smola, který se zmocnil kotouče ve svém obranném pásmu, nabral rychlost, a i když měl v tandemu ještě spoluhráče, brejk zakončil ukázkově parádní ranou do horního růžku – 3:2.

HC Děčín vs. HC Příbram (3:2p)

Branky a asistence: 21. Brož (Faigl, T. Nezbeda), 25. Zedek (Smola, Černý), 64. Smola – 39. Gengel (Hasman, Kolda), 56. Gengel (Krejčí, Kolda)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck, Starý – Macek, T. Nezbeda, Faigl (C) – Smola, L. Nezbeda, Černý – Sýkora, Parshakov, Chovanec – Nowák

Sestava HC Příbram: Jiroušek (Šorf) – Jelínek, Havelka, Krejčí, Patzelt, Zdeněk, Pešta – Chlouba, L. Bednařík, Mařík – Kolda, Furch, Pětník – Bečvář, Josefus (C), Duchan – Gengel, Hasman
Stadion: Děčín

Zdroj: HC Děčín