Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi nadělili Kobře desítku!

Ve dvaadvacátém kole došlo na souboj dvou nejdéle působících klubů ve 2. lize bez přerušení. Duel jednoznačně opanovali Medvědi, kteří předčasně nadělovali a Kobře přibalili na cestu deset branek. Pět z nich připravil Vladimír Brož, stejným počtem bodů přispěl k demolici i Tomáš Nezbeda a hattrickem se blýskl kanonýr David Tůma.

První vážnější příležitost měla Kobra, Vladislav Houška z hranice kruhu vyzkoušel pozornost Michaela Petráska, ale ten byl připraven. V čase 4:52 padla úvodní branka zápasu. Vladimír Brož v signalizované výhodě našel přes osu hřiště Tomáše Nezbedu, který z první rozvlnil síť za Martinem Frolíkem – 1:0. Ve 13. minutě se opět Houška dostal do velké šance, jeho pokus však šel těsně mimo. V čase 18:21 se povedlo hostům vyrovnat, Tomáš Šťastný dojel situaci před brankovištěm a doklepl puk do sítě – 1:1.

Na začátku 24. minuty měl velkou možnost Tomáš Faigl, který střílel z mezikruží, jenomže Frolík předvedl zákrok lapačkou. V čase 24:28 se Děčín vrátil do vedení. Jan Smola pláchl v oslabení a svůj únik zakončil přesnou střelou za záda hostujícího gólmana – 2:1. Za dvě minuty se Medvědi radovali znovu. To jel z úhlu na brankáře Ondřej Sýkora, jenž následně trefil volné místo v horním rohu – 3:1. Ve 36. minutě využili Grizzly početní výhodu. Ránu Vladimíra Brože od modré šikovně tečoval David Tůma, na což gólman nedokázal zareagovat – 4:1. O půl minuty později vyslal nebezpečný pokus Nikolaj Parshakov, střela byla zblokována přímo na hokejku Davida Černého a ten neměl problém uklidit puk do odkryté klece – 5:1. V čase 38:38 ukořistil Tomáš Faigl kotouč v útočném pásmu, našel Davida Tůmu, jehož bomba málem protrhla síť – 6:1.

Ve 42. minutě se dostal v oslabení do úniku Tomáš Nezbeda, jenomže jeho střela skončila na vystřídavším Josefu Simonovi. Tomáš Nezbeda nemusel litovat, jelikož si v čase 42:36 vše vynahradil, když v přečíslení dva na jednoho využil nabídky Vladimíra Brože a propálil brankáře – 7:1. V čase 44:12 se mezi střelce zapsal i hostující Tomáš Urban, jenž po střele Tomáše Dudy doklepl puk do prázdné – 7:2. O pár chvil později se z nařízeného střílení prosadil Jan Smola, který v nájezdu doslova vykoupal gólmana – 8:2. V čase 52:52 se s gólem v oslabení ozvala Kobra, Filip Vlček si najel na střed, uvolnil Jiřího Stejskala a ten připravil gól na zlatém podnose pro Tomáše Urbana – 8:3. V čase 53:59 přišla devátá trefa Děčínských. Hned po vhazování se dostali Medvědi do brejku, Vladimír Brož zatáhl puk do útočné třetiny, kde si poradil s obráncem, přihrál na Davida Tůmu a ten v těsné blízkosti zkompletoval hattrick – 9:3. V čase 56:24 vyslyšeli Grizzly žádost fanoušků o desítku, Tomáš Faigl se prosmýkl mezi obránci a svůj únik zakončil nekompromisně do horního rohu – 10:3.

Branky a asistence: 5. Nezbeda (Brož), 25. Smola, 27. Sýkora (Jursa, Starý), 36. Tůma (Brož, Nezbeda), 37. Černý (Parshakov, Kučera), 39. Tůma (Nezbeda, Faigl), 43. Nezbeda (Brož, Faigl), 45. Smola (TS), 54. Tůma (Brož, Nezbeda), 57. Faigl (Brož) – 19. Šťastný (Vlček, Bříška), 45. T. Urban I (T. Duda, Do. Novák), 53. T. Urban I (J. Stejskal, Vlček)

Sestava HC Děčín: Petrásek (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Parshakov – Sýkora, Jursa, Macek – Chovanec

Sestava HC Kobra Praha: Frolík (41. J. Simon) – J. Stejskal, T. Duda, Dudáček, Pelant, Dráb, Horáček – Vlček, Šťastný (C), Bříška – Houška, T. Urban I, Do. Novák – Míšek, Petrák, Janča – M. Kvasnička

Zdroj: HC Děčín