Rubriky
Zprávy

Labské nábřeží bude mít nový povrch, řidiče a cestující čekají dopravní omezení

První červencový týden odstartují práce na pokládce nových povrchů na Labském nábřeží. Práce jsou rozděleny do pěti etap. Nový povrch dostane komunikace od železničního přejezdu v Přípeři až po kruhový objezd u Tesca. Investorem akce je Správa a údržba silnic Ústeckého kraje.

První etapa prací začne v pondělí 3. července a potrvá čtyři dny. Během nich bude pro veškerou dopravu vždy od 8 do 17 hodin zcela uzavřený úsek od Tyršova mostu k železničnímu přejezdu v Přípeři. Neprojedou tudy ani autobusy, omezení se tak dotkne například i turistických autobusů směrem na Sněžník.

Na tento úsek navážou práce na křižovatce u Tyršova mostu. Během nich budou moci auta obousměrně projíždět pod mostem, dopravu zde bude řídit semafor. Práce jsou zatím naplánovány na 6. a 7. července, trvat by ale měly pouze jeden den.

Během druhé etapy od 10. do 14. července proběhne frézování a pokládka nového povrchu mezi Tyršovým mostem a kruhovým objezdem u mototechny. Uzavřena bude vždy polovina komunikace, ta druhá bude jedním směrem vždy průjezdná, a to ze směru od Tyršova mostu do Podmokel. Opačným směrem budou muset auta i autobusy jezdit po Novém mostě. Dopravní podnik města Děčína proto připravuje pro cestující podrobné informace.

Ve dnech 15. a 16. července bude při třetí etapě zcela uzavřen kruhový objezd u mototechny. Tento víkend bude opět nutné pro přejezd přes Labe využít Nový most.

Čtvrtá etapa zahrnuje úsek od kruhového objezdu u mototechny ke kruhovému objezdu u Tesca. Práce na tomto úseku budou probíhat od 17. července do 5. srpna s tím, že opět bude polovina komunikace jednosměrně průjezdná, a to směrem od Tesca.

Poslední pátá etapa zahrnuje práce na kruhovém objezdu u Tesca. Plánovaná je na 6. až 10. srpna, provoz v tomto místě bude řízený semafory.

Rozplánovaný harmonogram může narušit nepřízeň počasí. Pokud by pršelo, může se pokládka nových povrchů prodloužit.
Oprava povrchů zkomplikuje život nejen řidičům, ale také obyvatelům a podnikatelům na Labském nábřeží.

„Dohodli jsme se se zhotovitelem, že bude místní obyvatele podrobně informovat o harmonogramu prací,“ říká náměstek primátora Ondřej Smíšek (Náš Děčín). „Kromě toho chceme, aby v kritických dnech, tedy především při uzavření kruhového objezdu u mototechny, nasadila městská policie do ulic více hlídek a pomohla řešit aktuální dopravní problémy,“ dodal náměstek primátora.

Pro řidiče bude klíčové sledovat dopravní značení. Pokud dojde ke změnám harmonogramu, aktuální informace se dozvíte na Facebooku Město Děčín, webu města či prostřednictvím infokanálu MUNIPOLIS, registrovat do systému se můžete ZDE…

Zdroj: Magistrát města Děčín