Rubriky
Kultura Zprávy

Letní kino na zámku nabídne filmové hity, ale i představení pro fajnšmekry

Zámecké nádvoří bude v létě opět patřit filmovým fanouškům. Tradiční letní kino na zámku startuje ve středu 5. července, promítat se bude každý den až do 13. srpna.

Začátky představení jsou naplánovány na 21:30 hodin, případně se bude čekat na větší tmu.

„Budeme promítat jak filmové premiéry, tak i to nejlepší z posledního půl roku. Pondělní filmy nejsou ještě určené, v pondělí budeme promítat buď film, který měl největší návštěvnost, případně bude náhradní projekce,“ říká vedoucí Kina Sněžník Martin Pošta s tím, že diváci si mohou zakoupit vstupenky buď přímo na místě, nebo prostřednictvím portálu www.vstupenkadecin.cz.

Kapacita letního kina je až 500 míst. Diváci se letos mohou těšit na pestrý výběr. Čekají je americké filmové hity jako třeba nová Mission: Impossible či Barbie, dále české filmy, horory či první díl Ramba – film prošel remastrováním a fanoušci si ho tak budou moci v lepší kvalitě vychutnat na velkém plátně. Kromě toho uvidí i záznam divadelního představení Jedlíci čokolády a chystá se i filmové překvapení v předpremiéře.

Kamenné kino bude promítat jednou denně, a to od 18 hodin. Přes den budou v kině probíhat stavební úpravy: vznikne tu šatna, rozšíří se příchodová chodba ke kinosálu a také vznikne zázemí pro účinkující. Konec prací je naplánován současně s ukončením letního kina na zámku.

0007

Zdroj: Magistrát města Děčín