Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi padli v prodloužení a sezóna pro ně končí

Děčínští hokejisté dělali v Letňanech, co mohli, ale konec sezóny se jim odvrátit nepovedlo. Nerozhodný stav 2:2, který svítil na tabuli po šedesáti minutách, rozhodli Letci v prodloužení. Sezóna tak pro Medvědy končí v osmifinále. Děkujeme všem za podporu!

Ve 4. minutě hrály Letňany přesilovku a na jejím začátku se hned po vhazování k zakončení dostal Dominik Arnošt, nicméně Lukáš Lavinger byl připraven. V osmé minutě měl tutovku Tomáš Faigl, jehož našel před bránou Tomáš Nezbeda, ale zákrokem se blýskl Jaroslav Brázdil a sebral jasný gól. V čase 16:34 otevřeli z nenápadné akce střelecký účet zápasu domácí. Rána od modré v podání Dominika Němečka skončila v síti – 1:0.

Ve 24. minutě měl další velkou šanci Tomáš Faigl, když jel sám na gólmana, jenže bránu přestřelil. Akce ještě pokračovala a ten samý hráč sklepl přihrávku na najetého Tomáše Nezbedu, jenž prostřelil Brázdila – 1:1. Ve 35. minutě nebezpečně tečoval nabídku od spoluhráče Lukáš Kastner, nicméně Lavinger zasáhl betonem a o následnou dorážku se postarala děčínská obrana. Hned nato si vypracovali velkou příležitost Děčínští. Tomáš Nezbeda zkoušel po objetí brány zasunout puk za Brázdila, ovšem letňanský brankář se stačil přemístit. V předposlední minutě druhé části ujel Jiří Hozák, ale toho fantasticky vychytal Lavinger.

Ve 43. minutě se Lukáši Kastnerovi povedlo vsítit branku, ale rozhodčí gól neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Ve 44. minutě poslal Jan Tůma prudký pas na Jakuba Černohorského, ten však zblízka přestřelil. Ve 47. minutě dostali Medvědi možnost více jak minutu a půl dlouhé přesilové hry 5 na 3, nicméně žádný z jejich pokusů se neujal. V čase 54:24 se Letci vrátili do vedení. Po buly a následné střele se kotouč objevil na hokejce Jiřího Hozáka, který ho z hranice kruhu poslal za záda Lavingera – 2:1. Grizzly v 58. minutě odvolali gólmana a vyplatilo se. Tlak v útočném pásmu přetavil ve vyrovnání svým druhým zásahem Tomáš Nezbeda, jenž tečoval ránu Vladimíra Brože do sítě – 2:2.

Nerozhodný stav po 60 minutách znamenal prodloužení, které po 35 sekundách rozhodl letňanský Vojtěch Kropáček – 3:2. To znamenalo jediné, Medvědům skočila sezóna a Letňany mohly slavit postup do čtvrtfinále.

HC Letci Letňany – HC Děčín 3:2pp
(1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky a asistence:
17. Němeček (Hrala, Wojnar), 55. Hozák (Kastner), 61. Kropáček (Hozák, Havelka) – 24. T. Nezbeda (Faigl, Brož), 59. T. Nezbeda (Černohorský, Brož)

Sestava Letňan:
Brázdil (Kopřiva) – Chalupa, Havelka, Kynčl, Němeček, Gurjevskij, Lytvynov, Fiala – Švec, Wojnar, Staněk – Kropáček, Arnošt (A), Uhlík – Pejchal, Labuzík, Vacín – Hrala, Kozák (C), Kastner – Dobrov

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Loukota (A), Kučera, Mikulec, – Faigl, T. Nezbeda, Charvát – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Nowák, Černý

Zdroj: HC Děčín