Rubriky
Sport Zprávy

Děčín si připsal první venkovní ztrátu v nadstavbě

Děčínští hokejisté si značně zkomplikovali cestu do předkola, jelikož ve včerejším zápase prohráli ve Slaném 1:5. Řisutům k výhře pomohly dva brzké góly vstřelené v 1. minutě. Medvědi i přes velké šance v první části na soupeřův náskok nedokázali odpovědět a poprvé v nadstavbě nebodovali na venkovní půdě. Vzhledem k tomu, že Písek vyhrál v Benátkách v prodloužení, tak Děčín ztrácí na oba tyto soupeře už čtyři body.

Řisuty na nic nečekaly a hned v první minutě si vytvořily dvougólový náskok. Po 34 sekundách se prosadil Ondřej Sýkora, kterého před bránou našel Matyáš Rendla – 1:0. O deset sekund později se prezentoval přesnou střelou z hranice kruhu Aleš Chamrád – 2:0. Ve 4. minutě při přesilovce dorážel zblízka David Černý, ale Filip Šubrt zasáhl. V šesté minutě nastřelil David Tůma v početní výhodě tyč. V 16. minutě měl obrovskou šanci Jakub Loukota, když mohl trefit odkrytou klec, jenže puk se v brankovišti zastavil o někoho z domácích a v brance nakonec neskončil. V 17. minutě pronikl až k brankáři Sebastian Janda, nicméně Lukáš Lavinger si s jeho pokusem poradil.

V čase 25:28 skóroval z nenápadné akce Jonáš Křepelka, když střelou o tyč překonal Lavingera – 3:0. Ve 29. minutě našel Pavel Gottfried před bránou přijíždějícího Aleše Macka, ovšem ten trefil jen připraveného Šubrta.

V čase 47:56 v přesilovce vypálil od modré Michail Potěchin a jeho rána skončila v síti – 4:0. V 51. minutě vyslal bombu Jan Kaltenböck, ale Šubrt se blýskl zákrokem lapačkou. V čase 51:23 se poprvé prosadili Grizzly, když se jim povedlo skórovat ve vlastním oslabení. Parádní souhru zakončil do prázdné branky Daniel Volráb – 4:1. V čase 55:22 se ještě jednou prosadili domácí. Křepelka po zisku kotouče nahrál Adamu Zichovi a ten skóroval po střele z větší vzdálenosti – 5:1.

HC Řisuty – HC Děčín 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a asistence:
1. Sýkora (Rendla, Pejchal), 1. Chamrád (Výrut, Okegawa), 26. Křepelka (Chamrád, Řepka), 48. Potechin (Zich), 56. Zich (Křepelka, Bílek) – 52. Volráb (Trávníček, Brož)

Sestava Řisuty:
F. Šubrt (P. Pánek) — M. Potechin, S. Janda, P. Řepka, A. Zich, M. Malovický, M. Pokorný — K. Pejchal, J. Výrut, O. Sýkora, Y. Okegawa, A. Chamrád, J. Křepelka, M. Rendla, V. Bílek

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Černý – Nowák, Gottfried, Macek

Zdroj: HC Děčín