Rubriky
Turisti Zprávy

České Švýcarsko plánuje řadu novinek pro hlavní sezónu

Je to pomalu tři čtvrtě roku od rozsáhlého požáru v Českém Švýcarsku. Národní park se pomalu ale jistě zotavuje, nicméně některé trasy a lokality nebudou v hlavní sezóně přístupné. Jedná se především o Gabrielinu stezku z Mezní Louky na Pravčickou bránu a Edmundovu soutěsku. Zástupci z kraje společně se Správou Národního parku a Destinačním fondem České Švýcarsko tak pro turisty plánují zajímavé alternativy.

První z nich by měla být cesta od Tří Pramenů v Hřensku na Meznou s novými odpočívadly a vyhlídkovými místy na Pravčickou bránu. Stezka by mohla být náhradou za stále uzavřenou Gabrielinu stezku.

Další novinkou by mohly být shuttlebusy napříč národním parkem. Jejich účelem by bylo zpříjemnit, zjednodušit a také zatraktivnit turistiku po národním parku zasaženým požárem. Trasa shuttlebusů by měla vést ve směru Hájenky-Janov- Hřensko-Mezná a zpátky. V jakém intervalu budou tyto shuttlebusy jezdit se ještě projednává. Lidé se mohou těšit i na nové, přehlednější značení pěších tras.

S hlavní sezónou bude otevřena Divoká soutěska. Pravčická brána bude od dubna fungovat v denním provozu (každý den od 10:00 do 18:00 hodin).

Zdroj: idecin.cz