Rubriky
Kultura Zprávy

Děčín ožil oslavami Masopustu, průvod vyšel ze zoo

Odpoledne plné veselí, hudby, tanečků, dobrého jídla a taškařic. Přesně takhle vypadalo sobotní odpoledne 18. února v Děčíně. Tradiční akci pořádala děčínská zoologická zahrada ve spolupráci se Statutárním městem Děčín. „Program odstartoval ve 14,00 hodin v areálu zoo a nejprve jsme se utkali o to, kdo umí usmažit ty nejchutnější masopustní koblihy. V konkurenci 16 soutěžních vzorků si první místo vybojovala paní Jana Šupková.

O vítězi rozhodla tříčlenná porota v čele s mlsným medvědem, uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Příchozí ale čekaly i další soutěže. Zoo mezi návštěvníky hledala například nejrychlejšího koblihového jedlíka a odměnila děti za krásné masky.

Po programu v zoo přišel na řadu masopustní průvod městem. Ten vyrazil od brány zoo v 15.00 hodin a o veselou náladu se během něj postarali harmonikáři, vozembouchář, Divadelní spolek Karel Čapek Děčín, herci na chůdách či jednokolkář s harmonikou. Po cestě čekalo na účastníky celkem 5 zastavení. „Na tom prvním u Domu dětí a mládeže Děčín jsme požádali primátora Jiřího Anděla o svolení ke vstupu do děčínských ulic. Pak jsme se vydali směr Hostel, kde nás čekaly soutěže pro děti i dospělé a žonglérské vystoupení,“ popsala Houšková. Odtud průvod pokračoval směrem na nábřeží, kde po cestě pohostil účastníky průvodu restaurace Karls grill bar.

Další v pořadí přivítala průvod Městská knihovna Děčín společně s infocentrem. Tam se účastnící užili knihovnickou křížovku a nechybělo i něco k zakousnutí. Posledním místem, kam průvod zamířil, byla Křížová ulice. Tam pohoštění nabídla Vinotéka Děčín, Bar Pokoj a Restaurace U růžové zahrady a zde také proběhl tradiční soud s medvědem. Průvod o délce cca 2,3 km zakončil šermířské vystoupení.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace