Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Most nestačil a prohrál 2:6

Medvědi nastoupili ke svému pátému přípravnému utkání. Podruhé změřili síly s Mostem, se kterým hráli před dvěma týdny. Odveta ale dopadla lépe pro domácí Lvy, kteří tak vrátili Děčínu porážku.

První velkou šanci zápasu měli Medvědi. Vladimír Brož našel volného Tomáše Kuchynku, který ale nepřekonal domácího gólmana Kubíka. O pár minut později se dostali do velké šance i domácí Lvi, když z mezikruží pálil osamocený Michal Steinocher. Proti němu se však zaskvěl brankář David Čermák. První gól padl ve 12. minutě. Vítězslav Nedrda v oslabení ujel obraně a gólmanovi nedal šanci – 1:0. Asi o minutu později si mostečtí hráči vytvořili další možnost. David Čermák se ale blýskl fantastickým zákrokem a vychytal Kýhose. Medvědi se dočkali vyrovnání v čase 14:22. Střelu Tomáše Nezbedy tečoval Pavel Zajan – 1:1. Poslední branku první třetiny vstřelil děčínský David Tůma, který udělal kličku gólmanovi a zakončil krásnou akci – 1:2.

Srovnáno bylo v čase 25:34, když Milan Böhm prostřelil brankáře – 2:2. V další šanci se ocitnul domácí Šimeček, ale Čermák se stihnul přemístit ke své levé tyčce. Ve 30. minutě už to vypadalo na gól Mostu, jenže se opět zaskvěl Čermák, který se roztáhnul a zabránil tak brance. Následně dostali možnost početní výhody Medvědi, ve které měl největší šanci Adam Charvát. Nicméně nabídku od Michala Trávníčka nevyužil. Ve 38. minutě šel Most do vedení. Zásluhu na tom měl Milan Böhm, který se trefil podruhé – 3:2. V úplném závěru prostřední části mohl srovnat Tomáš Faigl, ale trefil jen tyč.

Ze začátku poslední periody neuběhly ani 2 minuty a Pavel Písařík zvýšil na 4:2. V čase 53:34 už to bylo 5:2. Josef Stříbrný se prosmýknul podél mantinelu a zakončil akci gólem. O chvíli později se do zajímavé možnosti dostali Medvědi. V akci dva na jednoho se rozhodl pro střelu Jan Tůma, ale ukázkový zákrok lapačkou předvedl Adam Kubík. Definitivní tečku ve skóre udělal Milan Böhm, který se trefil 22 sekund před koncem zápasu a završil tak hattrick – 6:2.

Další zápas čeká děčínské hokejisty hned ve čtvrtek 1. září, kdy zajíždějí do Jablonce nad Nisou.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)

Branky a asistence:
12. Nedrda (Kýhos), 26. Böhm (Šoustek), 38. Böhm (Písařík), 42. Písařík (Böhm, Stříbrný), 54. Stříbrný, 60. Böhm (Havlůj) – 15. Zajan (T. Nezbeda, Loukota), 19. D. Tůma (L. Nezbeda, Trávníček)

Sestava Mostu:
Kubík – Kroupa, Havlůj, Steinochar, Fučík, Šoustek, Šesták – Zdeněk, Řehoř, Nedrda, Šimeček, Kýhos, Procházka, Stříbrný, Písařík, Böhm

Sestava Děčína:
Čermák – Charvát, Brož, Loukota, Kučera, Kaltenböck, Starý – Trávníček, L. Nezbeda, D. Tůma, Faigl, T. Nezbeda, Zajan, Kuchynka, J. Tůma, Chovanec

Zdroj: HC Děčín