Rubriky
Sport Zprávy

Dejv a Lukas zůstávají Válečníky

David Žikla a Lukáš Bobek budou v Děčíně pokračovat i v nadcházející sezóně 2022/23. Vedení BK ARMEX Děčín se dohodlo na další rok hned se dvěma hráči, kterým po minulé sezóně vypršela hráčská smlouva.

David Žikla se celou uplynulou sezónu potýkal s nepříjemným zraněním. V první části hrál s bolestmi, musel je tlumit medikamenty a logicky se to podepisovalo jak na jeho výkonech, tak na omezených minutách strávených na hřišti. V zimě pak podstoupil operaci, která proběhla bez komplikací. Rekonvalescence šla celou dobu podle plánu, nedala se ani urychlit, takže David nestihl už konec ročníku, po jehož skončení pokračoval v práci na návratu do plné zátěže. Na začátku srpna by se tak měl trenérovi Greplovi hlásit již bez omezení a začít přípravu na nový ročník. V uplynulém stihl zasáhnout pouze do 20 utkání s průměrěm 11 minut a 3 body.

Lukáš Bobek mohl první celou sezónu v mužské kategorii sbírat cenné herní zkušenosti na více frontách, tedy působil v druholigovém válečnickém týmu a v první lize hrál za Chomutov. V obou těchto nižších soutěžích měly jeho výkony zlepšující tendenci a v závěru ročníku ukázal zlepšené vstupy na hřišti i v Kooperativa NBL. Nadcházející ročník už bude moct působit jen v jedné nižší soutěži. Svůj potenciál bude určitě chtít prodat i v NBL.

Lukáš Houser uvedl: „Oba jsou stále mladí a talentovaní, a oba ještě v našem dresu neukázali vše, co v nich je. Oba jsou hladoví a chtějí ukázat, že basket hrát umí.“

Klub s oběma hráči prodloužil spolupráci o další rok.

Zdroj: BK Děčín