Rubriky
Zprávy

Upozornění na splatnost poplatku za komunální odpad

Magistrát města připomíná termín 1. splátky místního poplatku za obecní systém odpadového hospodářství za rok 2022, která je nejpozději do 31. května 2022.

Složenky na tuto splátku budou Českou poštou rozeslány v první polovině měsíce května. Poplatníci, kteří platí prostřednictvím SIPO, mají předpis poplatku zahrnut v rozpisu SIPO na měsíc květen t.r. Občané, kteří platí poplatek převodem z účtu nebo kteří oznámili, že budou platit přímo v pokladně magistrátu, obdrželi informace k platbě již v minulosti a nebudou již proto na termín splatnosti poplatku upozorňováni.
Složenky nejsou zasílány poplatníkům, u nichž se tyto v minulosti vrátily na magistrát z důvodu nenalezení adresáta nebo poplatníkům, kteří složenky opakovaně nezaplatili. Proto doporučujeme občanům, u nichž došlo ke změně trvalého pobytu a kteří neobdrželi složenky, aby kontaktovali správce poplatku.
Poplatníci jsou povinni nahlásit správci poplatku do 30 dnů každou změnu v ohlašovací povinnosti, tj. zejména doložit nárok na osvobození nebo úlevu od poplatku. Nedoloží-li poplatník nárok na osvobození nebo úlevu ve sta¬novené lhůtě, tento nárok zanikne a nebude proto možné osvobození nebo úlevu od poplatku uznat zpětně.

Od 1.1.2022 nabyla účinnosti nová Obecně závazná vyhláška č. 3/2021 o místním poplatku za obecní systém odpadového hospodářství, která byla vydána na základě zákonné změny. Výše poplatku, termíny splatnosti i bankovní spojení se nemění.

S veškerými dotazy na placení poplatku se mohou občané obracet na pracovníky odd. správy daní a poplatků odboru ekonomického (Magistrát města Děčín, Mírové náměstí 1175/5, Děčín IV, 3. patro, č. dv. 408, 409 a 417). Telefonní i e-mailové kontakty na příslušné pracovníky oddělení občané naleznou na www.mmdecin.cz ZDE

Zdroj: Magistrát města Děčín