Rubriky
Dětem Kultura Sport Turisti Zprávy

Druhý víkend slavností nabídne ohňostroj, hudební festival a adrenalin

Děčín má za sebou první vydařený víkend městských slavností. Před námi je víkend druhý, během kterého si kromě hudby budete moci po dvou letech užít také ohňostroj.

Labefest

Nedílnou součástí městských slavností je hudební festival Labefest. Rozložený je do dvou dnů, a to na pátek 20. a sobotu 21. května. Kvůli nemoci rockera Kamila Střihavku nahradila na poslední chvíli zpěvačka Annabelle.

Festival začíná v pátek v 17 hodin, kdy se pro návštěvníky otevřou dveře areálu na Smetanově nábřeží. V 17:45 začnou hudební vystoupení, jako první se představí děčínská kapela Bodenbach. Následovat bude Dalibor Janda (19:10) a poté Kapitán Demo (20:50 hodin).

V sobotu festival odstartuje ve 14:15, a to Labefest Talentem. Odborná porota složená z členů kapel Divokej Bill, Walkmanz a z produkce festivalu vybrala finálovou pětici interpretů, ze které návštěvníci festivalu svými hlasy vyberou vítěze, který doplní pestrý line-up festivalu. Hlasovat je možné do 16.5. 12 hodin.

Během soboty se pak můžete těšit na Lásku, Walkmanz, Annabelle, Divokého Billa – a letošní Labefest zakončí skupina Horkýže Slíže.

Až do 19. května koupíte vstupenku na oba dva festivalové dny za 310 korun, cena vstupenky na místě na oba dva dny pak bude 350 korun. Pokud si koupíte lístek pouze v sobotu na místě, zaplatíte 300 korun. Děti do 150 cm, senioři nad 65 let a ZTP/P mají vstup zdarma. Vstupenky zakoupené na Labefest 2020, který se kvůli pandemii koronaviru nekonal, zůstávají v platnosti bez doplatků.

Ohňostroj

Téma slavnostního ohňostroje „Óda na šťastný let“ je jako poděkování všem lidem, kteří byli schopni a ochotni pomoci druhým zvládnout náročné období pandemie. Hudební kulisu ohňostroje obstará soundtrack z francouzského filmu „Rytíři nebes, Akce v oblacích“, dále oblíbená skladba Jaroslava Ježka „Nebe na zemi“ a na závěr jemně laděná píseň Johna Lennona „Imagine“. Ohňostroj začíná v pátek 20. května ve 22 hodin po ukončení páteční části Labefestu.

Ohňostroj s sebou přinese také dopravní omezení. Mezi 21. do 23. hodinou bude na nezbytně nutnou dobu pro veškerou dopravu uzavřené Labské nábřeží, a to od kruhového objezdu (KO) u mototechny, dále Tyršův most a Tyršova ulice k odbočce se Zámeckou. Autobusové zastávky mezi KO u mototechny a KO na Masarykově náměstí nebudou v době uzavírky obsluhovány.

Od 18.5. do 22.5. bude zakázané parkování na parkovišti u knihovny, a to kvůli přípravě a konání Labefestu a závodům Adrenalin Challenge.

Adrenalinové závody

Tradiční hudební festival doprovází adrenalinová výzva ADRENALIN CHALLENGE, kde se mohou vyřádit nejen sportovní nadšenci. Letos proběhne již 24. ročník. Můžete si užít a zažít nezapomenutelné přelanění kaňonu Labe z Pastýřské stěny na zámek, což láká i celebrity: v roce 2019 se tu projel Vojta Kotek, před ním Pekař nebo Kuba Ryba. V rámci adrenalinu si můžete skočit z Tyršova mostu, projet se po řece Labi na vodním skútru nebo si vyzkoušet lezení na naší via ferratě. Nabídka disciplín je opravdu široká a na své si přijdou i děti. Adrenalin Challenge Race je unikátní extrémní závod s obrovskou rozmanitostí. Během závodu projdete těžkými fázemi. Je potřeba síla, rychlost, vytrvalost, budete překonávat výšky, vodu, sebe a budete pod časovým tlakem. Adrenalin Challenge Kids je adrenalinová výzva pro děti ve věku od 3-15 let po vzoru dospěláků v orientačním běhu, mini traversu, „opičí“ dráze, dovednostních soutěžích. Oba závody proběhnou v neděli na Smetanově nábřeží.

Zdroj: Magistrát města Děčín