Rubriky
Sport Zprávy

Kostourek čtyřmi góly dirigoval výhru Děčína. Ten po šestizápasovém půstu plně bodoval

Dlouhých šest zápasů v řadě za sebou nezískali Medvědi ani bod. To se však změnilo v Hronově, kde Děčín urval tři body po výhře 5:3. Hattrickem a celkově čtyřmi góly se blýskl chomutovský útočník Milan Kostourek.

První velká šance zápasu se zrodila v šesté minutě, kdy se zblízka málem prosadil Milan Kostourek, ovšem nakonec na domácího brankáře nevyzrál a puk poslal těsně vedle protější tyče. Domácí pak byli několikrát nebezpeční a Lavinger musel hasit nebezpečí před svojí brankou. Ovšem nakonec Děčín vše ustál a postupně se dostával do tlaku před Nečasem, kde byl několikrát důrazný. V jedenácté minutě už tuto aktivitu Medvědi přetavili v gól, který vsítil po pasu od Janouška TOMÁŠ FAIGL a otevřel účet zápasu – 0:1. Na domácích byla vidět snaha o vyrovnání, před Lavingerem ještě několikrát hodně nebezpečně zahrozili, Lavrenov dokonce orazítkoval tyč, ale hosté opět vše ustáli. Těsný náskok svého celku pak Lavinger uhájil po dalším pokusu Vjačeslava Degtěreva a tím první dějství skončilo.

Ve čtyřiadvacáté minutě využil přesilovou hru MILAN KOSTOUREK a Medvědi vedli rozdílem dvou gólů – 0:2. Od té chvíle ale měli domácí zase převahu a brzy přišla kontaktní branka. O tu se v sedmadvacáté minutě postaral KONSTANTIN LAVRENOV a snížil na rozdíl jediné branky – 1:2. A netrvalo dlouho a bylo srovnáno. JOSEF TEUBER zužitkoval přihrávku od Nazarova a začínalo se od nuly – 2:2. V pětatřicáté minutě rozvlnil podruhé síť MILAN KOSTOUREK a děčínští hráči měli své vedení zase zpátky – 2:3. Poslední slovo ale měl zase Hronov, který měl v závěru velký tlak a ten přetavil ADAM KUBEČEK, jenž se vrátil z trestné lavice a zařídil další vyrovnání – 3:3.

V úvodu třetí třetiny zahrozil Samuel Duchan, ale tváří v tvář neuspěl proti děčínskému brankáři. Později pak naopak udeřili Medvědi a opět strhli vedení na svou stranu. MILAN KOSTOUREK završil hattrick a mohl začít slavit nejen náskok Děčína, ale také svůj třígólový večer – 3:4. Domácí hráči pak měli několik šancí na vyrovnání, které ale nepřišlo. Osm minut před koncem třetí třetiny pak zlomil odpor Hronova MILAN KOSTOUREK, který přidal už čtvrtou branku v utkání – 3:5. Domácí neměli co ztratit, dlouho hráli se šesti hráči a bez brankáře, ale dostat se zpět do zápasu se jim už nepovedlo. Děčínští tak po dlouhé době získali body, a to rovnou tři.

HC WIKOW Hronov – HC Děčín 3:5 (0:1, 3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Lavrenov (Exner, Sýkora), 28. Teuber (Nazarov), 38. Kubeček (Degtěrev, Duchan) – 11. Faigl (Janoušek, Kaltenböck), 24. Kostourek (Chrpa), 35. Kostourek (Chlouba), 47. Kostourek (Chlouba, Chrpa), 52. Kostourek (Chlouba)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Gottfried, Kaltenböck, F. Černohorský, Stuchlý, Tenkrát, Kučera – Chrpa, Kostourek, Ineman, Zajan (C), Zika, Hruška, Janoušek, Faigl, Chlouba, Šeliga

Vendula Zdražilová, HC Děčín