Rubriky
Sport Zprávy

Nová Paka zastavila Děčín, který přišel o šestizápasovou šňůru, kdy pokaždé bodoval

Šest zápasů v řadě Medvědi pokaždé bodovali, další body chtěli přidat i v sobotu, ovšem proti byli Bruslaři z Nové Paky, kteří děčínské hráče porazili 5:2.

Úvodní minuta zápasu nabídla hned dvě velké šance na obou stranách. Nejprve nebezpečně vystřelil Jaroslav Dvořák, ale Lavinger byl na místě. Hned poté to zkusil Jakub Chrpa, ale i proti němu se vyznamenal gólman Nové Paky. V sedmé minutě se natahoval ke střele znovu Dvořák, ale trefil jen boční síť klece Lukáše Lavingera. Hned po něm pak zase Jan Smola předvedl hezkou akci a po jeho dělovce skončil puk na Vackovi. Oba soupeři pak měli k dispozici přesilové hry, ale využít je nedokázali. V sedmnácté minutě se poprvé měnilo skóre, a sice na straně Bruslařů. Ti roztáhli akci v děčínském pásmu a zblízka Lavingera překonal DAVID MALÍK – 0:1. A za tohoto skóre skončila i první třetina.

Jakub Chrpa na začátku prostřední části hry nadvakrát ve velké šanci nepřekonal Vacka a ten tak udržel své čisté konto a hostující náskok. O chvilku později měl tutovku Viktor Jachanov, který už překonal Lavingera, puk se ale odrazil od tyče a vypadl před brankoviště. Domácí si tak v tu chvíli museli oddychnout. V polovině druhého dějství měli Medvědi dvojnásobnou přesilovou hru a i když měli dvě velké šance, nakonec se znovu nedostali k vyrovnání. Hosté tak nadále drželi těsné vedení. Ve třiatřicáté minutě se do obrovské příležitosti dostal také Pavel Zajan, jeho pokus ale nadvakrát zlikvidoval Denis Vacek. V šestatřicáté minutě po ubráněné čtyřminutové přesilovce Děčína udeřila Nová Paka a šla do náskoku o dva góly. Po chybě obrany nahodil puk na Lavingera NIKOLAJ PARŠAKOV a ten zaplul za jeho záda – 0:2. V závěru využil přesilovku pět na tři PAVEL ZAJAN a dostal tak Medvědy na dostřel jediného gólu – 1:2.

V pětačtyřicáté minutě využili hosté po krásně sehrané akci přesilovou hru. ALEXANDR SUVOROV dostal nabito na levý kruh, odkud bez větších problémů trefil zcela odkrytou děčínskou branku – 1:3. Nová Paka si tak vrátila dvoubrankový náskok zase zpátky. Moc dlouho však netrvalo a bylo vše zase jinak. MILAN KOSTOUREK překonal Vacka a dostal zase Děčín zpět do hry – 2:3. V závěru to pak Děčín zkusil se šesti bruslaři v poli a bez brankáře, ale neudržel útočnou třetinu. Puk převzal ALEXANDR SUVOROV a takřka přes celé kluziště ho do ní poslal – 2:4. I poté hráli Medvědi powerplay a hosté šli ve třech na prázdnou klec, Paršakov ji ale netrefil. Dvě vteřiny před koncem si to ale NIKOLAJ PARŠAKOV vynahradil a tentokráte ji neminul – 2:5.

HC Děčín – BK Nová Paka – 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 40. Zajan (Faigl, Zika), 49. Kostourek (Chrpa, Žižka) – 17. Malík (Hnik, Dvořák), 36. Paršakov (Krsek), 45. Suvorov (Paršakov, Nezbeda), 60. Suvorov, 60. Paršakov (Nezbeda, Suvorov)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Žižka, Kučera, J. Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Fojt, Janoušek, Smola – Chlouba, Faigl (A), Kostourek – Zajan (A), Chrpa, Volráb (C) – Zika

Vendula Zdražilová, HC Děčín