Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi poprvé vítězí nad Mostem, duel v prodloužení rozsekl Kostourek a zařídil dva body

V rámci dvacátého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína na led mosteckých Lvů, kde dvakrát vedli. Ale nakonec náskok neudrželi, Most nejprve srovnal a hned strhl vedení na svou stranu. Třináct vteřin před vypršením základní hrací doby ale vyrovnal Tomáš Faigl a duel šel do prodloužení, které rozhodl Milan Kostourek a dosáhl na hattrick.

V sedmé minutě se otevíral účet zápasu na mosteckém ledě. MILAN KOSTOUREK se prosadil před domácím brankářem a poslal Medvědy do vedení – 0:1. Ovšem z náskoku se Děčín moc dlouho neradoval. Záhy totiž bylo vyrovnáno. Přesně po třiceti sekundách rozvlnil síť za Sklíbou ŠTĚPÁN URBÁNEK a bylo vyrovnáno – 1:1. V jedenácté minutě měl dobrou šanci Pavel Zajan, ale ve vedoucí gól ji nepřetavil. O tři minuty později už Medvědi opět vedli. PAVEL ZAJAN skóroval z rychlého protiútoku a Most musel opět dotahovat manko – 1:2. A netrvalo dlouho a Děčín vedl 3:1. MILAN KOSTOUREK se trefil podruhé v utkání a brzy měl zaděláno na hattrick. Tři minuty před koncem prvního dějství na rozdíl jediného gólu snížil FRANTIŠEK BAKRLÍK, jenž z pořádného nápřahu překonal Sklíbu – 3:2.

V úvodu druhé třetiny šel Pavel Zajan do samostatného úniku na Hosnedla, ten ho ale vychytal. Poté měli Medvědi výhodu přesilové hry, ale mostečtí hokejisté se dokázali ubránit. Poté vystřelil nebezpečně Vladimír Kýhos mladší, ale na Sklíbu si nepřišel. V polovině zápasu měl Jakub Procházka k dispozici trestné střílení, ale děčínský brankář jeho pokus vytěsnil mimo. Vyrovnání na mostecké straně se tedy nekonalo. Následovaly pak tři šance Lvů, ale dobré chvíle ve svém brankovišti znovu předvedl Sklíba. Most měl po chvíli šanci na vyrovnání, ale nabídnutou početní výhodu nevyužil.

Na začátku třetí periody udeřili Medvědi. A to dokonce ve vlastním oslabení. V něm se do úniku dostal JAKUB CHRPA a Děčín měl dvoubrankový náskok – 2:4. V sedmačtyřicáté minutě však znovu na rozdíl jedné branky snížil VLADIMÍR KÝHOS a Mostu se zase lépe dýchalo – 3:4. Postupně si pak oba celky vypracovávaly další akce, ale průběh zápasu to neovlivnilo. Ve čtyřiapadesáté minutě už ale ano. IVAN ŘEHOŘ překonal Šimona Sklíbu a začínalo se opět od začátku – 4:4. A za necelou minutu poté udeřili Lvi znovu a šli do vedení díky trefě PAVLA PÍSAŘÍKA – 5:4. Tentokráte museli své manko dotahovat zase Medvědi. Následně pak Most ubránil další oslabení a držel těsný náskok. Ovšem třináct vteřin před koncem základní hrací doby v powerplay vyrovnáním zařídil nastavenou hrací dobu TOMÁŠ FAIGL – 5:5. Prodloužení rozhodl MILAN KOSTOUREK a zapsal hattrick. Pro Děčín tak zařídil dva body.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 5:6 po prodl. (2:3, 0:0, 3:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Urbánek (Stříbrný), 17. Bakrlík (Kýhos, Dohnal), 47. Kýhos (Urbánek, Bakrlík), 54. Řehoř (Havlůj, Mical), 55. Písařík (Drašar) – 7. Kostourek (Kučera, Chrpa), 14. Zajan (Zika), 15. Kostourek (Žižka, Chlouba), 44. Chrpa, 60. Faigl (Kostourek), 63. Kostourek (Faigl, Loukota)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Lavinger) – Loukota, Kučera, Žižka, Ferbas, Arnold, V. Tůma –Faigl, Smola, Fojt – Chrpa, Chlouba, Zajan (A) – Kostourek, Volráb (C), Sýkora – Horák, Zika

Vendula Zdražilová, HC Děčín