Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi zvládli prakticky ztracený zápas a s Hronovem vyhráli za tři body

Hokejisté Děčína v posledních pěti utkáních v řadě za sebou bodovali a ukazují zlepšenou formu. Po příchodu celé chomutovské pětky se ukázalo, jak je někdy důležité udělat jakoukoli změnu, která bude směřovat k lepšímu. Tahle změna zatím zabírá a proti Hronovu to Medvědi potvrdili. V duelu prohrávali už o tři góly, ale do konce prostřední části stihli vyrovnat a následně pak přidali další dvě trefy a po výhře 6:4 získali další tři body do tabulky.

Už na začátku druhé minuty se na zimním stadionu v Děčíně měnilo skóre. Po velké šanci Fojta šli hosté do protiútoku, ze kterého vytěžili úvodní gól zápasu díky trefě KONSTANTINA ŤURINA – 0:1. Hráči Hronova pak Medvědům dlouhou dobu doslova zatápěli a měli velký tlak. Ten ve třinácté minutě utnul LUKÁŠ ZIKA, jenž z kruhu propálil Nečase a bylo vyrovnáno – 1:1. Jenže Hronovští brzy měli vedení zase zpátky. Z mezikruží načapal pohotovou střelou Lavingera MICHAIL ROMANOV – 1:2. A prakticky hned po vhazování přidali další úspěšnou trefu díky JIŘÍMU BUCKOVI a Děčín ztrácel dva góly – 1:3. Po první třetině to s nimi nevypadalo vůbec dobře.

V jednadvacáté minutě to bylo už 1:4. JIŘÍ BUCEK se trefil podruhé a dal klid na hokejky hronovských hráčů. Jenže za osmnáct vteřin to bylo zase vše jinak. Zblízka prostřelil Nečase JAKUB CHRPA a bylo sníženo – 2:4. V osmadvacáté minutě se v prostoru mezi kruhy napřáhl ke střele VOJTĚCH TŮMA a přišpendlil puk k síti v hostující brance – 3:4. Medvědi tak svému soupeři byli na dostřel jediné přesné trefy. Po polovině utkání bylo děčínské manko smazáno. LUKÁŠ ZIKA si sjel po převzetí kotouče od Faigla do mezikruží, odkud švihem nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci – 4:4. Začínalo se tak znovu od začátku. Do konce druhého dějství se už nic nestalo a vše pro oba týmy bylo otevřené.

Na začátku třetí periody udeřili Medvědi. Michal Žižka poslal na levou stranu puk pro ROMANA CHLOUBU, který poté střelou z první propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:4 a obrat Děčína tak byl na světě. O šest minut později navýšil náskok děčínského celku PAVEL ZAJAN svižnou ranou, na kterou byl Nečas krátký – 6:4. Domácím se tak lépe dýchalo a měli slibný náskok. Po polovině třetí třetiny střílel v přesilové hře Konstantin Ťurin, ale jeho pokus pohlídal Lavinger. Puk se však odrazil ještě k Lukáši Kučerovi a ten okamžitě pálil. Ale domácí brankář mu ukázal efektní semafor. V závěru to pak hosté zkoušeli s hrou bez brankáře, ale k žádnému dramatu nedošlo. Medvědi popáté v řadě bodovali a získali další tři body do tabulky.

HC Děčín – HC WIKOW Hronov 6:4 (1:3, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Zika (Volráb, Kostourek), 21. Chrpa (Kostourek, Chlouba), 28. V. Tůma (Faigl, Zika), 33. Zika (Faigl, Loukota), 42. Chlouba (Žižka, Kostourek), 48. Zajan (Loukota) – 2. Ťurin (L. Kučera), 15. Romanov (Moník, Heligr), 16. Bucek (D. Sýkora), 21. D. Sýkora (Bucek, L. Kučera)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Žižka, Arnold, D. Kučera, Loukota, F. Černohorský, V. Tůma, Kaltenböck – Volráb (C), Zika, O. Sýkora – Kostourek, Zajan (A), Fojt – Chlouba, Chrpa, Horák – Faigl (A)

Vendula Zdražilová, HC Děčín