Rubriky
Zprávy

Město Děčín je druhé v kraji v soutěži Přívětivý úřad 2021

Město Děčín obhájilo v šestém ročníku soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností druhé místo v Ústeckém kraji. Soutěž, kterou pořádá Ministerstvo vnitra ČR, je postavena na komplexním přístupu úřadů v oblasti kvality při poskytování služeb klientům.

„Mám radost z toho, že se nám daří každoročně zaujmout v rámci našeho kraje přední pozice. Účast v soutěži je pro nás důležitou zpětnou vazbou pro práci magistrátu a kvalitu služeb, které poskytuje,“ uvádí primátor města Jiří Anděl.

Města jsou hodnocena na základě více než sedmdesáti kritérií zaměřujících se na přístupnost a otevřenost úřadu, komunikaci s klienty, digitalizaci služeb, zapojování veřejnosti do věcí veřejných, kroky ke zvýšení udržitelnosti a v neposlední řadě také opatření přijatá během pandemie covidu-19.

„Dlouhodobě se snažíme o to, aby byli občané se službami, které poskytuje magistrát, spokojeni. Umístění mezi třemi nejlepšími je pro nás velkým závazkem, abychom kvalitu naší práce zachovali a snažili se o její další rozvoj,“ doplnil Martin Kříž, tajemník magistrátu. Soutěže Přívětivý úřad se město Děčín účastní od roku 2017 a vždy se umístil na druhém nebo třetím místě. Nejlepší v kraji byl letos Most a hned za Děčínem Litoměřice.

Slavnostní předávání cen se uskutečnilo 8. listopadu v Arcibiskupském paláci v Olomouci. Ceny Ministerstva vnitra převzali z rukou náměstka ministra vnitra Petra Vokáče primátoři, starostové a tajemníci oceněných měst.

Zdroj: Magistrát města Děčín