Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Jakubem Loukotou

Napínavé utkání až do konce a celkem 9 gólů včetně toho rozhodujícího, který padl 18 sekund před koncem. To vše bylo k vidění v sobotu na zimním stadionu v Děčíně, kde domácí porazili Jablonec. Přinášíme rozhovor s jedním ze strůjců vítězství Jakubem Loukotou.

Kubo, v sobotu jste na domácím ledě zdolali Jablonec a připsali si do tabulky 3 body. Jak bys zhodnotil utkání?
Byl to velmi vyrovnaný zápas, stále jsme dotahovali skóre, avšak na konci stálo štěstí na naší straně. Velký dík patří klukům, kteří přišli pomoct z Chomutova, jelikož jsou pro nás značným přínosem. Věřím, že nás to nabudí do dalších zápasů.

Podobně jako v Letňanech jste museli dotahovat skóre. Čím si to vysvětluješ?
Všechny tyto zápasy byly s lídry v tabulce, proto v nás byla značná nervozita. Postupně z nás tento pocit opadl a začínáme být vyrovnanými soupeři.

Hráli jste po 5 zápasech doma. Jak se vám hrálo před domácím publikem?
Nebyla to pro nás lehká situace. Po posledních dvou vydařených utkáních venku byla určitě ze začátku zápasu cítit nervozita. Jsem rád, že domácí utkání s Jabloncem dopadlo v náš prospěch a fanoušci Děčína se mohli radovat s námi.

Už ve středu zajíždíte do Mostu. Co očekáváš od zápasu?
Utkání s Mostem určitě nebude jednoduché, ale do zápasu se pokusíme dát vše a budeme si chtít ze zápasu odvést co nejvíce bodů.

Kubo, v Děčíně hraješ už pátou sezónu, jak jsi zde spokojený?
Za těch 5 let, co v Děčíně působím, se toho hodně změnilo, ale jsem rád, že tu můžu hrát a být součástí tohoto mužstva.

Zdroj: HC Děčín