Medvědi dále musí čekat na třetí výhru v sezóně. Doufali, že se to povede ve středu s Mostem, ale opak byl pravdou. V závěru zápasu prohrávali 0:8, nakonec vsítili ještě čestný úspěch, který však znamenal jen korekci ve skóre. Nadále tak trvá černá série a Děčín je stále poslední.

První náznak šance byl k vidění v sedmé minutě, kdy Mostečtí mohli jít ve vlastním oslabení do rychlé akce před domácí klec, ovšem Jakub Černohorský to obranným zákrokem soupeři zkazil. V deváté minutě se to už hostům povedlo a šli do vedení. Mical dobrým pasem našel před děčínskou klecí volného DAVIDA DRAŠARA a ten Lavingerovi nedal šanci – 0:1. Ve dvanácté minutě dorážel puk před děčínskou brankou Josef Stříbrný, kterému ve skórování zabránil Lavinger. Následně pak měl šanci Děčín, Berka ale nadvakrát Hosnedla nepřekonal. V devatenácté minutě využil dvojnásobnou přesilovku JAKUB PROCHÁZKA, který vybojoval kotouč a zblízka ho pověsil do sítě Medvědů – 0:2.

Ve třiadvacáté minutě se hosté potřetí radovali ze vstřeleného gólu. Syn děčínského kouče Vladimír Kýhos mladší poslal puk před branku Lavingera, kde ho mezi jeho betony poslal MILAN BÖHM – 0:3. O tři minuty později už hosté měli pětibrankový náskok. Dvěma slepenými góly JAKUBA PROCHÁZKY a PAVLA PÍSAŘÍKA zasypali Lukáše Lavingera – 0:5. Domácí se snažili o korekci skóre, ale hosté jim to nedovolovali a drželi své pohodlné vedení. Osm minut před vypršením druhé třetiny vsítili hosté šestý gól. Ovšem ten pro vysokou hůl nebyl uznán. Hosté si to vynahradili o chvilku později. PAVEL PÍSAŘÍK nachytal Lavingera znovu střelou mezi betony a Most měl už náskok o šest gólů – 0:6.

V pětačtyřicáté minutě se vydal do samostatné akce Štěpán Urbánek, ale toho vyrážečkou vychytal Lukáš Lavinger. Děčínu se stále nedařilo vsítit první branku zápasu, hosté naopak už mohli hru jen kontrolovat, protože měli v polovině třetí třetiny stále pohodlný náskok. Ve čtyřiapadesáté minutě se před Lukášem Hosnedlem zjevil zcela sám Pavel Zajan, ale v koncovce přesný nebyl. Medvědi tak na svůj první gól v utkání nadále čekali. Pět minut před koncem ještě náskok Mostu navýšil PAVEL PÍSAŘÍK, který završil hattrick – 0:7. V závěru se hattricku dočkal také JAKUB PROCHÁZKA, jenž u tyče nachytal Lavingera. Pár vteřin před koncem pak Hosnedlovi ukradl čisté konto PAVEL ZAJAN, který jen korigoval výsledek.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 1:8 (0:2, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 60. Zajan (Faigl, Volráb) – 9. Drašar (Mical), 19. Procházka, 23. Böhm (Kýhos, Stříbrný), 25. Procházka (Šimeček, Kýhos), 26. Písařík (Šimeček, Havlůj), 34. Písařík (Šimeček), 55. Písařík (Šimeček), 58. Procházka (Písařík, Šimeček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – J. Černohorský, Loukota, Arnold, F. Černohorský, Kučera, Gottfried, Kaltenböck – Faigl (A), Berka, Zika – Fojt, Oliverius (C), Volráb – Smola, Zajan (A), Sýkora – J. Tůma, Janoušek

Vendula Zdražilová, HC Děčín